Zeljko Hajdinjak / CROPIX
ŠOKIRAN POZIVOM

PRVI ČOVJEK BELGIJSKOG NOGOMETA ZGROŽEN POSTUPKOM DAVORA ŠUKERA 'Uopće ne razumijem da netko može usred ove krize razmišljati na takav način...'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 15. ožujak 2020. 17:49

Iako su diljem svijeta zaustavljena gotovo sva nogometna natjecanja, a nitko niti ne razmišlja o sportu nego samo o zdravlju igrača, belgijski mediji donose priču oko odgođene utakmice na kojoj su trebale igrati Belgija i Hrvatska. Naime, u Kataru je trebao biti održan turnir krajem ožujka na kojem su osim Hrvatske i Belgije trebale nastupiti i Portugal i Švicarska.

Međutim, predsjednik HNS-a Davor Šuker je navodno pokušao organizirati zamjensku utakmicu. Belgijski Le Soir prenosi izjavu Mehdija Bayata, predsjednika Belgijskog nogometnog saveza, koji tvrdi da ga je Šuker zvao kako bi napravili plan B.

- Uopće ne razumijem kako netko u trenucima svjetske zdravstvene krize može pomisliti da radimo na organizaciji jedne nogometne utakmice. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza opet me nazvao zbog te informacije, ali rekao sam mu da mi je nezamislivo da se igram sa zdravljem ljudi tjerajući ih na putovanja. Kako da onda razmatram međunarodnu utakmicu za 10 ili 15 dana? Budimo ozbiljni, rekao je Bayat.

Hrvatska je reprezentacija prema prvotnom planu trebala otputovati u Katar 23. ožujka, tri dana kasnije igrati protiv Švicarske, a 30. ožujka protiv Portugala. Za nastup na turniru HNS je trebao dobiti oko 925.000 eura.

Linker
18. travanj 2024 03:51