Clive Rose/Getty Images
PIŠU SVJETSKI MEDIJI

PSG ODBIO NEVJEROJATNU PONUDU BARCELONE ZA NEYMARA Jedan od najbogatijih na svijetu želi rekordan iznos za prodaju nezadovoljne brazilske zvijezde

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2019. 18:57

Stižu najnovije informacije vezane 'slučaj Neymar' i njegov potencijalni transfer iz PSG-a u Barcelonu.

Barcelona je navodno ponudila 40 milijuna eura, Philippea Coutinha i Ousmanea Dembelea za dolazak Neymara, ali ista je odbijena, prenose španjolski i francuski mediji.

Navodno PSG-ov vlasnik, šeik Al-Khelaifi, traži više 'keša'. Neymar je prije dvije godine prešao iz Barcelone u PSG za rekordnih 222 milijuna eura odštete. S druge strane, Barcelona je transfere Dembelea i Coutinha, platila 145, odnosno 125 milijuna eura. Ako se te vrijednosti broje i pridoda 40 milijuna eura u kešu, ispada da je PSG odbio Barceloninu ponudu tešku preko 300 milijuna eura (zbirna tržišna vrijednost Dembelea i Coutinha prema Transfermarktu iznosi 190 milijuna eura).

Al Khelaifi bi pristao na novčanu ponudu tešku 300-injak milijuna eura, ali takav si iznos Barcelona sada ne može priuštiti, posebice nakon dovođenja Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida za 120 milijuna eura odštete.

Neymar je navodno spreman pristati na smanjenje plaće sa 36 na 24 milijuna eura godišnje, ali i takav cjelokupan paket za Barcelonu zasad nije izvediv.

Čini se kako se transfer saga nastavlja i kako neće biti okončana vjerojatno do samog kraja prijelaznog roka...

Linker
01. svibanj 2024 00:18