Screenshot: Daily Motion
TKO KAŽE DA JE KRIZA?

RADUJTE SE, NAVIJAČI ARSENALA! Arsene Wenger dogovorio drugi najveći transfer u povijesti slavnog kluba!

S Otoka je stigla vijest koja će razveseliti sve navijače Arsenala! Švicarski reprezentativac albanskih korijena Granit Xhaka od danas je i službeno nogometaš slavnog londonskog kluba.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2016. 16:53

23-godišnji ofanzivni veznjak na Emirates stiže iz njemačkog bundesligaša Borussie Monchengladbach, a engleski mediji javljaju kako je Arsenal za njegove usluge momčadi sa zapada Njemačke platio iznos od 35 milijuna funti (46 milijuna eura). Time je ovaj transfer postao drugi najveći u povijesti Arsenala, rekord i dalje drži Mesut Özil koji je 2014. godine na Emirates stigao iz Reala za rekordnih 56 milijuna eura. Xhaka je potpisao petogodišnji ugovor te dogovorio tjednu plaću od 110.000 eura.

" Xhaku pratimo već neko vrijeme i svjesni smo njegovih kvaliteta. Iako je mlad, ima iskustvo igranja velikih i važnih utakmica u Bundesligi i Ligi prvaka", rekao je menadžer "topnika" Arsene Wenger, pa dodao:

"Želimo mu uspješan nastup na predstojećem Europskom prvenstvu, a potom očekujemo njegov dolazak u Arsenal", dodao je Francuski stručnjak.

Xhaka je karijeru počeo u redovima švicarskog Basela, odakle ga je 2012. godine u Gladbach doveo tadašnji trener Borussije Lucian Favre, inače veliki prijatelj Arsena Wengera.

Upravo je Favre najzaslužniji za ovaj transfer, jer je svom kućnom prijatelju Wengeru imao samo riječi hvale za ovog veznjaka.