SEVILLA

'Rakitić ima pravo reći što želi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2013. 14:28

Nakon visokog 7-3 poraza na gostovanju kod Real Madrida hrvatski vezni nogometaš Seville Ivan Rakitić kritizirao je slabu obrambenu igru svoje momčadi.

Rakitić je u tom susretu zabio dva gola za seviljski sastav, ali zbog propusne obrane je njihov vratar Beto čak sedam puta vadio loptu iz svoje mreže.

- Riječ je o internoj kritici, a Rakitiću je kao kapetanu dozvoljeno reći da primamo golove prelako i da se moramo čvršće braniti – rekao je Emery.

Sevilla večeras igra kod kuće protiv Celte, a Rakitiću prijeti peti žuti karton u sezoni koji bi ga koštao jedne utakmice suspenzije. Navijači Seville stoga brinu da bi suspenzija mogla doći po njih u najgorem trenutku, u gradskom derbiju protiv Betisa.

Seviljski je okršaj na raspored u 14. kolu, 24. studenog, što znači da će ga Rakitić propustiti ako kolo ranije u gostima kod Espanyola dobije žuti karton. Španjolski mediji stoga navode da bi bilo logično da kapetan Seville isforsira peti žuti karton protiv Celte. Propustio bi u tom slučaju Espanyol, ali bi igrao protiv Betisa.

- Za mene igrač mora igrati utakmicu bez razmišljanja o sljedećoj. Treba igrati i zaboraviti ostale utakmice - dodao je Emery.

Linker
18. svibanj 2024 07:47