Harry Trump Getty Images
NA NASLOVNICI SPORTA

'RAKITIĆ JE BARCELONIN PROBLEM, PRISTAT ĆE NA SVE KAKO BI GA PRODALI!' On želi samo u jedan klub, pred realizacijom posla je ogroman problem

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2020. 11:38

Voljeli bismo da je tome tako iz nekih drugih, ponajviše sportskih razloga, ali... Ivan Rakitić ovoga je ponedjeljka osvanuo na naslovnici katalonskog dnevnika Sport. Tko zna, možda bi u normalnom nogometnom vremenu tamo bio nakon kakve dobre partije, pogotka ili prekrasne asistencije kakvima je godinama hranio Lea Messija, ali... Sada je tu iz razloga što je ponovo - glavni problem Barcelone.

Ugovor hrvatskog reprezentativca s aktualnim španjolskim prvakom ističe sljedećeg ljeta. Drugim riječima, ako ga se ne produži do 30. lipnja, Rakitić može u neki novi klub otići za - nula kuna kada ugovor istekne. Stoga, za očekivati je da će u vrlo bliskom razdoblju na adresu kluba početi dolaziti milijunske ponude, očekivano iz SAD-a ili Azije za usluge vrlo važnog kotačića u sastavu Vatrenih.

Međutim, Sport piše da će Rakitić, koji će u odabiru svog novog kluba imati zadnju riječ, odbiti sve te milijune kako bi se vratio u Sevillu. Postao je miljenik navijača na Sanchez Pizjuanu, tamo bi možda mogao i završiti karijeru. Ne zanimaju ga ni ponude nekih talijanskih klubova koje ovaj list također spominje.

Njegova je tržišna vrijednost u ovome trenutku na dvadesetak milijuna eura, a iz Barcelone bi rado željeli da, kad ga već mogu prodati, to učine za koji milijun više. Navodno, uprava kluba s Camp Noua neće imati ništa protiv aranžmana s posudbom uz otkup ugovora, čak ni protiv neke razmjene. Iako će Rakitić teško odabrati Italiju pored željene mu Seville, Barca bi ga rado htjela učiniti dijelom velike "operacije Lautaro", s obzirom na to da je argentinski napadač velika želja Katalonaca.

Jedini problem je, piše Sport, što bi se ljubav Rakitića i Seville mogla i ne ostvariti, budući da klub iz Andaluzije trenutno nema dovoljno novca kako bi zadovoljio Barcine financijske apetite. Rakitića žele i Juventus i PSG... Dani koji dolaze mogli bi donijeti konačno rješenje.

Linker
19. travanj 2024 16:58