Ivan Rakitić
 Ronald Gorsic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

RAKITIĆ UOČI VELIKOG DERBIJA 'Najvažnije je da se ne bojimo, protiv furije idemo na pobjedu'

Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2016. 14:34

U kampu Vatrenih u Deauvilleu pred novinare su na presici izašla dvojica hrvatskih igrača, Ivan Rakitić i Ivan Strinić.

Protiv Češke je Rakitić odigrao jednu od najboljih predstava u 'kockastom' dresu, no nažalost izostala je pobjeda koja bi hrvatsku reprezentaciju sa sigurnošću odvela u osminu finala. Potvrdu prolaza 'vatreni' će sada tražiti protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca.

"Česi su iz jedne prilike zabili dva gola, nogomet nas je na toj utakmici kaznio previše. Međutim, sada se moramo okrenuti Španjolskoj. Bit će teško. Radi se o najboljoj reprezentaciji na svijetu, međutim važno je da razmišljamo o sebi, neka oni misle o nama. Najvažnije je da ostanemo svoji i idemo svojim putem, bez ikakvog stresa, srama i da se ne bojimo", kazao je veznjak Barcelone.

Rakitić je naglasio kako između 'vatrenih' i 'furije' nema velikih tajni.

"Svi sve znamo. Španjolci su ušli u pravi ritam. Svi su opasni, a imaju imaju iskustvo s velikih natjecanja, mirnoću i znanje", dodao je Rakitić posebno izdvojivši svog klupskog suigrača.

"Iniesta je magija nogometa, što drugo reći. Uživam što igram uz njega i što mogu učiti od takvog majstora. Svi mi uživamo kada on igra. Nadam se da se ispucao u prve dvije utakmice i da će se protiv nas odmarati", dodao je.

U sastavu 'furije' još su tri Rakitićeva suigrača: Gerad Pique, Jordi Alba i Sergio Busquets.

"Čuo sam se s dečkima, malo smo porazgovaraili", kazao je.

Hrvatska je u prve dvije utakmice protiv Turske i Češke dominirala terenom i vodila igru. Pitanje je može li to i protiv Španjolske.

"Dokazali smo da se možemo nametnuti, siguran sam kako ćemo imati svoje prilike. Odlično se osjećam, jučer je bilo malo umora, no danas je već bolje. No sve ćemo staviti po strani", poručio je.

Hrvatska bi pobjedom protiv Španjolske osvojila prvo mjesto, bod osigurava drugu poziciju, dok bi poraz zakomplicirao situaciju i možda nas spustio na treće mjesto.

"Idemo odraditi Španjolsku pa ćemo vidjeti. Nije dobro kalkulirati. Idemo po pobjedu, premda znamo da nam je dovoljan i bod", poručio je Rakitić.

Hrvatski reprezentativci su se u petak, prvi put otkako su stigli u Francusku, prošetali po Deauvilleu.

"Mjesto je zaista lijepo, podsjeća me na moju Švicarsku. Do sada smo bili samo u hotelu i na treninzima. Međutim, i da nismo malo izašli van ne bi bilo važno. Nismo ovdje zbog šetnji, već zbog nogometa", poručio je na kraju.

Trening hrvatske reprezentacije na rasporedu je u 18h.

Linker
14. svibanj 2024 01:46