StoryEditor
Dinko Horkaš
 Srdjan Vrancic / CROPIX
ZASAD POTPISUJU KLINCI

RASPLET KRIZE NA MAKSIMIRU: DINAMOVCI POČELI POTPISIVATI UGOVORE O SMANJENJU PLAĆA Igračima 'ponude' stizale na kućnu adresu, evo tko je rekao DA!

MAKSIMIRSKA INICIJATIVA Iz Dinama su igračima na kućnu adresu poslani dodaci ugovora za smanjenje plaće
Autor: Davorin OlivariObjavljeno: 02. travanj 2020. 09:56

Iz Dinama je krenula inicijativa prema igračima. Prema našim saznanjima, dečkima svih dobnih kategorija, uključujući naravno i seniore, poslani su na kućnu adresu aneksi ugovora koje bi trebali potpisati. U klubu očekuju da se igrači ponaosob izjasne o tome. Dakle, odlučili su se u Maksimiru da svakome posebno pošalju anekse, da svatko razmisli samostalno, u miru svoga doma.

Zanimljivo, prvi je aneks potpisao jedan mladi momak, još kadet, Ivan Šaranić (16)! Radi se o jednom od velikih talenata hrvatskog nogometa koji igra i za nacionalnu selekciju U-17. Prvi senior koji je pak potpisao aneks ugovora s Dinamom koji naravno uključuje smanjenje plaće jest - Dinko Horkaš! Radi se o Dinamovu vrataru na posudbi u Zrinjskom. Eto, Horkaš i Šaranić su “pioniri” potpisa aneksa ugovora kad se radi o smanjenju plaća. Naravno, tu je i Edin Julardžija, Dinamov ‘fakin’ koji je jučer potpisao profesionalni ugovor s novim uvjetima.

 

Normalan potpis

Očekuje se da će se uskoro potpisi aneksa ugovora širiti poput koronavirusa, te da će i ostali nogometaši Dinama početi potpisivati jedan za drugim. Naravno, to ne znači da će potpisati svi, možda će neki tražiti dodatna objašnjena i razgovore, ali je očito da je Dinamo odlučio omekšati stav igrača i u tome. Kako sada stvari stoje, očito će uspjeti, možda polako, a možda i brzo.

- Vezano za situaciju o aneksima ugovora koji su ponuđeni profesionalnim igračima Dinama na potpis, mogu potvrditi da je isti aneks igrač Dinko Horkaš potpisao danas u srijedu! Naime, u osobnoj komunikaciji sa sportskim sektorom kluba mi je prezentirana situacija vezano za aneks i ja sam kao agent Dinka Horkaša iste informacije komunicirao s svojim štićenikom te je on potpisao. Osobno, mislim da je to apsolutno normalno s obzirom na novonastalu situaciju a s obzirom na Dinkov dugogodišnji ugovor bit će vjerujem mogućnosti za korekciju istog kada se steknu uvjeti za to. Klub je Dinku Horkašu honorirao u obliku premija za ulazak u Ligu prvaka značajan iznos iako nije imao minutažu u tim utakmicama, također plaća pun iznos ugovora u razdoblju posudbe. Njemu i meni kao njegovu agentu je apsolutno normalan potpis ovog aneksa - kazao nam je Darko Alegić, zastupnik Dinka Horkaša.

 

Slijedi kraj sukoba

Julardžija je do sada imao stipendijski ugovor, a ovaj profesionalni potpisan je pod uvjetima mjera koje je donijela uprava kluba radi očuvanja stabilnosti i likvidnosti kluba.

- Svjestan sam vremena u kojima se nalazimo, situacije u društvu i onoga što dolazi nakon korone, ali mislim da se s jednim pozitivnim stavom možemo suočiti sa svim izazovima. Hvala klubu koji vjeruje u mene, dosadašnjim trenerima i suigračima te obitelji bez koje bi ovo bilo nemoguće - rekao je Julardžija po potpisu ugovora za službenu klupsku stranicu.

Dakle, krenulo je, u plavom klubu nisu gubili vrijeme. Očekuje se, naravno, da anekse potpišu i mnogi drugi igrači, naravno oni koji imaju dugoročne ugovore. Druga je stvar s onima koji bi mogli otići ovog ljeta. S njima bi moglo biti više problema, ali nekako se čini da su ponuđenim aneksima, te prvim potpisom Dinka Horkaša otvoreni “mirovni” pregovori uprave i igrača, te da bi “rat” vrlo brzo mogao biti završen.

Za sada nemamo informacija je li na pragu i dogovor o sporazumnom raskidu ugovora s trenerom Bjelicom, ali neki izvori tvrde da i to moglo vrlo brzo moglo biti ad acta. Izgleda da će sve ovo što se događalo u plavom klubu biti riješeno mnogo prije negoli se očekivalo i mnogo prije nego što završe krizne mjere zbog koronavirusa.

Linker
28. svibanj 2020 11:37