Ronald Goršić/Cropix
MAMIĆ O 'POJAČANJU'

'Raul? Ma kakav Raul! On je svjetska legenda, ali Beqiraj i Krstanović su bolji...'

'Provlače se teze da mi s navijačima pregovaramo, što nije točno. Mi s navijačima - razgovaramo. Vidjet ćemo kakav će biti ishod, iako, čini mi se ih je sve više na tribinama'
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 17. srpanj 2011. 23:11

Bez Cufrea, Ademija, Kramarića, ali i Raula, Dinamo je jučer točno u podne sa 22 igrača otputovao u Azerbajdžan, gdje će već sutra u 18 sati u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvake braniti 3:0 protiv Neftčija.

Atmosfera je bila “maksimirska”, smijeh, šale i ogromno samopouzdanje nije silazilo s lica modrih putnika. Iako Neftči najavljuje osvetu, izgleda da dinamovce to previše i ne brine...

- Ma kakav strah, puni smo samopouzdanja i idemo u Baku pokazati da smo bolja momčad - cijedilo se iz gotovo svih ustiju plavog ešalona.

Na put je krenuo i izvršni predsjednik Zdravko Mamić, koji je nakon nekoliko dana silenzija bio razgovorljiv. A tema, kao i uvijek, oko Dinama ne manjka...

- Ne razmišljam o prodaji važnih igrača - u startu je ispalio.

A o kupovini, uslijedilo je pitanje s jasnom metom.

- Raul? Ma kakav Raul, ta mi priča uopće nije zagolicala maštu. Raul je majstor, legenda svjetskog nogometa, no odgovorno tvrdim da su Beqiraj i Krstanović bolji, ali i jeftiniji napadači od igrača Schalkea.

Iako je zazvučalo dobro, bilo je zapravo od početka posve jasno kako je projekt kodnog imena “Raul u Dinamu” tek sjajna zabava za poslijepodnevno lijeno izležavanje ne nekoj plaži. Puka razbibriga. To međutim definitvno nije HJK, helsinški klub koji bi trebao biti sljedeća Dinamova prepreka u misiji zvanoj pohod na elitu.

- Radi se o solidnoj momčadi kojoj valja pružiti nužni respekt, ali Dinamo bi to trebao proći. Iskreno, ako njih ne možemo proći, ne znam čemu se uopće nadati Ligi prvaka.

U koju bi ipak bilo kudikamo lakše ući uz pomoć huka sa Sjevera...

- Provlače se teze da mi s navijačima pregovaramo, što nije točno. Mi s navijačima - razgovaramo. Vidjet ćemo kakav će biti konačni ishod, iako, čini mi se ih je sve više na tribinama Maksimira - završio je Mamić.

Linker
23. rujan 2024 04:25