STRUČNI KOMENTATAR

Razočarani Ivković: 'Osim želje nemamo baš ništa, SP je imperativ, ali nisam optimist

‘Nakon isključenja očekivao sam da Pranjić i Srna 10 puta odu naprijed. Nisu niti jednom’
Piše: ArhivaObjavljeno: 16. studeni 2013. 10:02

Nažalost, protiv Islanda smo nastavili kontinuitet loših igara. U Reykjaviku je to bilo na razini prijašnjih utakmica poput Škotske i Belgije.

Prije nekoliko tjedana sam gostovao na jednoj emisiji i rekao da me jako zanima je li doista bio problem u Igoru Štimcu ili su igrači ti koji su zaslužni za loše rezultate. Sinoć sam dobio odgovor na to pitanje. Nema sumnje kako u klubovima igraju puno bolje nego u reprezentaciji. Ne mogu preuzeti odgovornost u igri i to se vidi u utakmicama.

Samo Rakitić pravi

Pa mi u 40 minuta s igračem više nismo duplirali bokove. Razočaran sam time. Nakon što je Hrvatska dobila igrača više, očekivao sam od Pranjića na lijevoj i Srne na onoj desnoj strani da barem desetak puta izađu naprijed. Oni to nisu napravili niti jednom. Malo živosti u igru unio je tek ulazak Ante Rebića, ali bilo je to prekasno.

Isto tako, sinoć nismo imali dubinu u igri, a niti širinu. Stalno se težilo tim centaršutevima koji su bili desert za obranu Islanda. Istina, bili smo vrlo disciplinirani u igri, ali najteže je stvoriti napadačku igru. Nažalost, Ivan Rakitić je premalo za bolji rezultat. Nema sumnje kako je ovih 0-0 definitivno pobjeda za Island, i u uzvratnoj utakmici bit će iznimno teško. Da, kvalitetniji smo od Islanda, ali nemamo samopouzdanja. A to je nešto što se ne može ispraviti u ovih nekoliko treninga.

‘Bit će napeto do kraja’

Trenutno nemamo ništa osim ogromne želje. I igrači i mi navijači koji strepimo, svjesni smo da je odlazak na SP spas za naš nogomet. Nisam optimist. Ova igra ne daje mi pravo da budem optimist...

Uzvrat? Iskustvo imamo i to bi moglo isprovocirati sreću. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu u kojoj će Island čvrsto držati obranu i vrebati na kontre i polukontre. Bit će otvoreno do posljednje sekunde.

Linker
04. svibanj 2024 20:08