UVJERENI U PROLAZ

Reakcije austrijskih medija: 'Valjda će Dinamo u uzvratu imati malo više poštovanja'

Piše: ArhivaObjavljeno: 22. kolovoz 2013. 17:07

Kleine Zeitung

Austria Beč u Zagrebu se približila ostvarenju sna i pred najvećim je uspjehom u povijesti kluba. Sve su imali u svojim rukama, a da će na Maksimiru kreirati iznenađenje, postalo je jasno nakon isključenja Rukavine.

ORF

Valjalo bi izbjeći euforiju, ali misija zvana Liga prvaka sada je nadohvat ruke. Hrvatski prvak se na Maksimiru raspao u roku od nekoliko minuta. Bjelica je imao savršena rješenja, momčad Dinama poznaje gotovo kao svoj džep. Niti 24.000 navijača nije ga omelo, a do posljednjeg zvižduka stadion je već bio poluprazan.

Kurier

Svi rizici Nenada Bjelice su se isplatili, “ljubičice” su u Zagrebu procvale. San o ulasku u skupinu više nije pucanj u prazno, sada je življi nego ikad. Unatoč početnoj nervozi, Bečani su se othrvali Dinamovim kombinacijama te u drugom poluvremenu hrabrom igrom izborili pobjedu.

Der Standard

Čudesna pobjeda usred Zagreba! Austria se približila jackpotu od deset milijuna eura, mogli bismo imati prvi klub u Ligi prvaka nakon Rapida i 2005. godine. Disciplinirana i organizirana igra zamaskirala je male nesigurnosti Bjeličinog sastava.

Die Presse

Austrijini snovi mogu postati stvarnost. Akcije domaće momčadi nisu urodile plodom, igra im je bila neidentificirana. Nakon što je Austria izdržala pritisak krajem prvog dijela, Zagreb više nije imao odgovor. Vrata Lige prvaka širom su otvorena.

Wiener Zeitung

Hrvati su najavljivali lak posao, ali u srijedu navečer su upoznali neku sasvim novu Austriju: onu koja se dobro prilagođava suparniku, organizirana je i odolijeva pritisku. Bjeličina momčad demonstrirala je volju i energiju za ulazak u grupnu fazu. Dinamo će na uzvrat vjerojatno doći s malo više poštovanja.

Linker
29. rujan 2024 08:23