REUTERS
VELIKI OKRŠAJ

REAL BEZ RONALDA IMA VIŠE ŠANSE U EL CLASICU Kada Portugalac nije na terenu Barcelona uredno gubi u najvećem svjetskom derbiju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2017. 23:44

Real Madrid očekuje subotnji El Clasico kao veliku priliku da smanji zaostatak za Barcelonom, ali u isto vrijeme strepi da u slučaju eventualnog poraza praktički izgubi prvenstvo.

Navijači velike nade očekivano polažu u Cristiana Ronalda te ih je vijest kako bi Portugalac mogao propustiti susret zbog problema s mišićima dodatno zabrinula. No, baci li se pogled na stastiku vidljivo je kako Real u srazu s Barcelonom zapravo bolje prolazi bez Ronalda.

Portugalac je dosad propustio tek tri okršaja protiv Barce i zabio joj dosad 17 golova. Dosad u La Ligi ima tri pobjede, tri remija te devet poraza, a ukupno u svim natjecanjima sedam slavlja, šest remija i čak 12 poraza.

Real je u sve tri utakmice bez Ronalda slavio. Prvi put 2012/13 u Madridu Mourinho je čuvao Ronalda jer je prvenstvo već bilo izgubljeno, a utakmica je završila rezultatom 2:1 golom Ramosa na asistenciju Modrića. Drugi put Ronalda nije bilo zbog ozljede, a Real je u Barceloni pod vodstvom Ancelottija 2013/14 slavio 2:1 čuvenim sprintom Garetha Balea. Treći put Ronaldo je izostao zbog crvenog kartona, a Real je kod kuće dobio 2:0.

Linker
26. svibanj 2024 11:05