POTPIS U SRIJEDU

Rebić privatnim zrakoplovom otputovao u Italiju, u Fiorentini će zarađivati 600.000 eura

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 27. kolovoz 2013. 15:09

Najdulja ovoljetna transfer-saga vezana uz nekog hrvatskog nogometaša konačno se približila zaključku. Talijanski mediji objavili su kako je Ante Rebić novi član Fiorentine.

Mladi napadač Splita u utorak je privatnim avionom doletio u Firenzu na liječničke preglede, a zajedno s njime je doputovao i predsjednik kluba Slaven Žužul.

I Milan u igri za Ljajića

Prema talijanskim izvorima , Rebićevom bivšem klubu RNK Split pripast će 4,5 milijuna eura i 20 posto odštete od budućeg transfera kada se igrač bude prodavao iz Fiorentine. Rebić će u gradu umjetnosti potpisati četverogodišnji ugovor i imati godišnju plaću od 600.000 eura.

Ključni čovjek cijele priče je menadžer Fali Ramadani koji je doveo Rebića u Fiorentinu, a iz Fiorentine će ovih dana prodati i Adema Ljajića. Da će srpski reprezentativac definitivno otići s Artemio Franchija, jučer je potvrdio vlasnik kluba Andrea Della Valle. Činilo se da je posao s Romom već zaključen, no očito ima i drugih pregovarača.

- Riješit ćemo Ljajićevu situaciju do kraja prijelaznog roka. Ne želimo da nam se ponovi situacija s Montolivom. Gdje će otići, to još ne znamo, ali Milan je još uvijek u igri - rekao je Della Valle, koji bi za Ljajića trebao dobiti 12 milijuna eura.

Hrvatski rudnik zlata

Portal Calciomercato je dolazak 20-godišnjeg Imoćanina najavio kao “novu dragocjenost iz rudnika zlata hrvatskog nogometa”.

Split se transferom Rebića uvrstio u Top 10 najvećih prodaja u povijesti HNL-a i zauzeo vrh na ljestvici u koju nisu uračunati Dinamo i Hajduk.

Linker
22. rujan 2024 14:19