CROPIX
IZ ČEŠKE TOMISLAV JURANOVIĆ

REPORTAŽA IZ PLZENA: GRAD PIVA U MODROM Česi se boje Boysa, ali pivnice u gradu radit će normalno: Ovo je za povijest i svi idemo bez obzira na sve!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 13. veljača 2019. 22:56

“Čuj, znam da je na dugom štapu, ali ako čuješ nešto, ili nekoga, aj me se pliz sjeti...”, sletjela je poruka onoga časa kada sam dospio u Plzen. Pa ubrzo još jedna, sličnog sadržaja. Pa još jedna... Uglavnom, u protekla dva dana zaprimio sam dvadesetak zamolbi: “Buraz, riješi nešto ako Boga znaš...”.

Ulaznica za utakmicu u Plzenu postaje artefaktska vrijednost, a iako je onih 627 karata koje je Dinamo zaprimio odavno podijeljeno, mnogi stižu u Plzen nadajući se čudu.

- Nemam kartu, neki moji su kupili za druge tribine i druge sektore. Ali unatoč svemu, bez obzira na ulaznice, svi idemo. Ovo je za povijest i ide se bez obzira na sve - poslao je poruku prekaljeni Boys, dajući prilično jasan navijački pogled na utakmicu koja se čekala pola stoljeća. I koja je zapalila dinamovce. Stoga ovdje tijekom dana očekujemo nekoliko tisuća “blubača” i navijača Dinama!

VIDEO: Tomislav Juranović

Viktoria, istodobno, karte dijeli i preko radiopostaja, a i jučer su blagajne bile otvorene no i puste. Dakle, i na dan uoči utakmice ulaznica će biti u prodaji, no one su isključivo za češke državljane.

- Na stadionu je predviđeno pregledavanje dokumenata, no hoće li policija i zaštitari uspjeti provjeriti baš svakoga... to nisam siguran - kazao nam je jučer jedan češki kolega novinar, kojega strašno zanima masovka Boysa, čija je reputacija, jasno, stvorila bojazan na ovim mirnim ulicama.

- Na stadionu neće biti dozvoljeno točiti alkohol, a policije će biti posvuda. U kontaktima između dva kluba, ovo je označeno kao rizična utakmica, s obzirom na pedigre vaših navijača - dodao je.

VIDEO: Tomislav Juranović

U klubu, pak, vlada omerta, nitko ništa ne smije izjaviti u vezi ovoga dvoboja, pa čak ni klupski glasnogovornik Ondrej Lipa, no na spomen ZG navijača, odmah se ističe:

- Karte? Oni su svoje karte već dobili, a za samu utakmicu pripremamo se vrlo detaljno...

Kao i lokalne pivnice, koje trljaju ruke. Ovdašnja policija, saznajemo u kultnom “Na Parkenu”, nije zabranila točenje alkohola u gradu, stoga će, doslovce, Plzenom pivo teći u potocima. Hotelski je smještan gotovo razgrabljen, apartmana na popularnim internetskim stranicama više nema... dakle, Hrvati će okupirati Plzen i već danas pripremiti ogromni plavi tulum, koji se u ovako masovnom izdanju čeka već o-ho-ho godina, pa možda čak i od onih legendarnih londonskih derneka na utakmicama s Arsenalom i Tottenhamom...

UPUTE ZA NAVIJAČE DINAMA U PLZENU

GNK Dinamo donosi važne informacije za navijače Dinama uoči utakmice UEFA Europa lige Viktoria Plzen - Dinamo, u četvrtak, 14.2. u 21h u Plzenu.

GNK Dinamo dobio je od strane FC Viktoria Plzen obavijest o ulaznicama za prvu utakmicu na stadionu Doosan Arena.

Ulaznice za sve domaće sektore stadiona Doosan Arena za utakmicu Viktoria - Dinamo mogu kupiti isključivo češki državljani uz predočenje osobnih dokumenata

Svaki češki navijač ima pravo za domaće sektore kupiti maksimalno pet ulaznica

Strogi je naputak kluba FC Viktoria Plzen da ni u kom slučaju domaći navijači ne preprodaju ulaznice za domaće sektore navijačima GNK Dinamo

Na ulazima na stadion Doosan Arena svaki će navijač biti obvezan predočiti važeći osobni dokument ili potvrdu o prebivalištu u Češkoj

Na sektore za domaće navijače moći će ući isključivo češki državljani ili osobe s potvrdom o prebivalištu u Češkoj

Kako bi spriječili ulazak navijača Dinama na domaće sektore stadiona Doosan Arene, češka će policija detaljno pregledavati osobne dokumente na svim ulazima. Samo će osobe koje imaju češke osobne dokumente ili posebnu boravišnu dozvolu za boravak u Češkoj moći ući na dijelove stadiona rezervirane za domaće navijače

OTVARANJE STADIONA

Od strane organizatora obaviješteni smo da će stadion Doosan Arena u Plzenu biti otvoren:

Sektor U: 120 minuta prije utakmice, odnosno u 19:00h

Nije dozvoljen unos ruksaka i torbi bilo koje veličine. (GNK DInamo)

Linker
19. svibanj 2024 04:54