Franjo Ivanović

 BRUNO FAHY Afp
VATRENI VIKEND

Tko kaže da Hrvatska nema napadača? Hrvati zabijaju na sve strane, Dalić bi uskoro mogao imati slatke brige

Na vrhu pregleda najboljih igara Hrvata u deset najjačih europskih liga nalaze se tri napadača
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. rujan 2024. 11:50

Tko kaže da Hrvatska nema napadača? Činjenica je da Vatreni posljednjih godina imaju problema s golgeterima, ali sudeći po proteklom vikendu ti su problemi pred rješavanjem. Naime, u pregledu najboljih igara hrvatskih nogometaša u deset najjačih europskih liga na vrhu su tri napadača koja su ukupno postigla pet golova i imala jednu asistenciju, a strijelaca je bilo i u ostatku top 10 liste.

Na vrhu ovotjednog pregleda je Franjo Ivanović koji se odlično snašao u belgijskom Union Saint-Gilloiseu. Njegova je momčad u 9. kolu Pro Leaguea s 3:0 pobijedila Kortrijk, a Ivanović je bio najbolji igrač utakmice. U 17. minuti je asistirao za gol Fuseinija dok se u 76. i sam upisao u listu strijelaca. Ivanović je bio odličan i u ostalim aspektima igre te je od Sofascore dobio ocjenu 9,5 što je najveća ocjena bilo kojeg igrača u ovom kolu belgijskog prvenstva. Ivanović je s prosječnom ocjenom 7,60 i najbolje ocijenjeni igrač svojeg kluba u prvenstvu pa je samo pitanje kada će ga Zlatko Dalić preuzeti od Ivice Olića, odnosno kada će U21 reprezentaciju zamijeniti onom seniorskom.

image
SOFASCORE Sofascore

Odmah do Ivanovića je Ante Budimir koji je bio najbolji igrač utakmice u pobjedi Osasune nad Barcelonom (4:2). Budimir je postigao dva gola, postao drugi najbolji strijelac u povijesti kluba što se tiče prvoligaških utakmica i za svoju izvedbu dobio ocjenu 8,4. Dva gola je postigao i Matija Frigan u gostujućoj pobjedi Westerloa nad Standardom iz Liègea (2:1). On je tako došao do brojke od četiri gola u belgijskom prvenstvu, a za ovu je izvedbu dobio ocjenu 8,2 te je i on, kao i Ivanović, uvršten u idealnu momčad kola Pro League.

Iz kola u kolo u našem pregledu je prisutan dvojac koji igra u Manchester Cityju. ‘Građani‘ su u ovom kolu remizirali kod Newcastlea (1:1), a jedini gol za klub iz Manchestera postigao je Joško Gvardiol koji je za svoju izvedbu dobio ocjenu 7,8 i nalazi se na četvrtom mjestu našeg pregleda. Mateo Kovačić nastavlja s dobrim igrama i on je s ocjenom 7,5 na šestom mjestu. Između njih se plasirao Joško Šutalo koji igra sve bolje za Ajax. ‘Kopljanici‘ su slavili kod Waalwijka (2:0), a Šutalo je ocijenjen sa 7,6.

Ante Rebić se dobro snašao u Lecceu. Njegova momčad je izgubila u gostima kod Milana (0:3), ali on može biti zadovoljan svojom igrom jer je imao ocjenu 7,2, najvišu u svojoj momčadi. Trenutno je i drugi najbolje ocijenjeni igrač Leccea u Serie A s prosjekom od 7,1. Ivan Perišić je debitirao za PSV i odigrao dobru utakmicu. Njegova momčad je slavila u gostima kod Willem II (2:0), a Perišić je za svoju izvedbu ocijenjen sa 7,2. Luka Modrić je odigrao još jednu dobru utakmicu za Real. Za izvedbu u gradskom derbiju protiv Atlética dobio je ocjenu 7,1, a istu je dobio Alen Halilović za remi Fortune kod Sparte (1:1).

Linker
02. listopad 2024 13:22