Ivana Knoll

 FRANCK FIFE Afp
SN U ROTTERDAMU

A gdje je Ivana Knoll? Hrvatski navijači čekali vatrenu starletu, nije došla na druženje u Rotterdamu

Na gradskom trgu sreli smo i Tina Srbića, proslavljeni olimpijac stigao je s dresom Luke Modrića
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. lipanj 2023. 17:27

Gezellig Horeca jedan je od kafića u nizu kraj Gradske vijećnice gdje su Hrvati napravili feštu uoči utakmice s Nizozemskom u Ligi nacija. Druga ključna lokacija je fan zona kraj samog stadiona De Kuip, tamo je glavnu ulogu imao DJ Dado Kukić. Slijevali su se naši ljudi sa svih strana, "kockice" su dominirale središtem Rotterdama, a i Nizozemci su rado došli u svojim dresovima da dožive navijačko ozračje. Pjevalo se i pilo, ugostiteljski lokali su okićeni brojnim zastavama, ali nije to bila atmosfera o kojoj bi se pisale priče jer ipak su Hrvati koji dolaze na utakmice nacionalne vrste uglavnom umjereni obiteljski ljudi. Mnogi su doveli djecu... U velikom postotku to su Facebook navijači kojima je jednako kao utakmica bitno da se uslikaju ili snime pa objave na društvenim mrežama kako su ovdje...

Počelo je žešće, netko je donio nogometnu loptu koja je nabijana u zrak dok s njome nije odvaljen komad fasade s pročelja susjedne zgrade iznad imena Salsa shopa, to je bio znak da se loptu pospremi u torbu... Prevladao je razum. U nekoliko navrata paljene su dimne bombe, začudo u narančastoj boji koja karakterizira ekipu Oranja.

U toj masi našao se i Tin Srbić, gimnastički prvak u dresu s imenom Luke Modrića na leđima.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Prvi put došao sam na gostovanje hrvatske reprezentacije, napokon sam uhvatio nešto vremena nakon sezone. Već prije nekoliko mjeseci dogovorili smo se ekipa iz Dubrave i ja. Baš sam sretan, dobra je atmosfera, super je. Doletjeli smo u utorak iz zračne luke u Ljubljani u Amsterdam, tamo boravimo, ovdje smo samo na tekmi. Ostajemo još pet dana. Došao sam s vjerom da ću gledati finale - rekao je Srbić kojem je Luka Modrić najdraži reprezentativac, a na pitanje hoće li Vatreni poput njega nastaviti s medaljama vrlo optimistično kazao:

- Hoće. Idemo do kraja, nema nam druge.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Navijači su dolazili i odlazili na razne gradske lokacije, ugledali smo dečka kojem na leđima piše "Za Luku Mislav Oršić."

- Luka je veliki fan Oršića i Ademija, dobio je na dar dres reprezentacije s njegovim potpisom - otkrio je tata Matija Opuhač.

- Mi smo iz zagrebačkih Šestina, Luka Modrić mi je najdraži igrač u reprezentaciji - dodao je Luka.

Pivo u kafićima je po šest do devet eura, Nizozemska je skupa zemlja, ali obližnji dućani izvrsno su radili jer tamo je pivo 2 - 2,5 eura. Društvo je bilo iz Hrvatske, BiH, ali velikim dijelom zapadnih država Europe.

U gomili i jedan poznati lik u invalidskim kolicima. Iz Katara su mediji pisali i govorili o njemu. Filip Marić iz Kanfanara.

- Teško je ići u invalidskim kolicima na utakmice, ali nema prepreke koju ja ne svladam - pričao je, a morali smo se diviti jer impresivna je njegova volja.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Bio sam u Rusiji i Kataru i to sam. Ovdje imam društvo. Doletjeli smo iz Pule u Bruxelles pa potom vlakom - govorio je Filip i zamolio da ga ne fotografiramo...

Neki su čekali Ivanu Knoll koja je stigla u Rotterdam, ali se na tom poslijepodnevnom druženju nije pojavila. Uz standardni navijački repertoar u kojem dominiraju Thompson, Moja domovina, slavonski i dalmatinski evergreeni te kao i svugdje "Bježite iz grada..." brzo je prošao dan, a sve se više zahuktavala atmosfera kraj stadiona što se bližio početak susreta.

Linker
02. svibanj 2024 21:05