DANIEL ROLAND
SJAJNI VATRENI GOLGETER

Andrej Kramarić je ozlijeđen! Otkrivamo što se dogodilo fantastičnom strijelcu i zvijezdi Vatrenih

Još prije utakmice njegova Hoffenheima s Eintrachtom proteklog vikenda pojavio se problem...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. listopad 2020. 10:24

Andrej Kramarić u četvrtak je izašao na trening na Hitrec-Kacianu, no njegov nastup protiv Švedske u nedjelju pod znakom je pitanja.


U St. Gallenu nije radio s ekipom zbog ozljede aduktora, zato je i ostao na tribini tijekom utakmice. U četvrtak mu je bilo bitno bolje i stoga je ojačao optimizam da će ga liječnici i fizioterapeuti zakrpati.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

To nisu dobre vijesti jer Kramarić je hrvatski reprezentativac u najboljoj formi, hoće li sada, bude li igrao, moći pokazati koliko vrijedi? U liječničkoj službeni Vatrenih su optimisti i najavljuju da će ga osposobiti za igru.

- Izbornik ga je ciljano odmorio protiv Švicarske i vjerujemo da će on, kao i svi ostali igrači, kandidirati za utakmicu sa Švedskom, a potom i Francuskom - prenio nam je glasnogovornik Tomislav Pacak stav liječnika.

image
DANIEL ROLAND


U ovoj akciji uz ekipu su renomirani Zoran Bahtijarević i Saša Janković. Na isto pitanje Zlatko Dalić nam je odgovorio.
- Tek smo se vratili iz Švicarske. Ne mogu još ništa reći. Nama trebaju i za Švedsku i za Francusku igrači koji su sto posto spremni i u ritmu. Čekaju nas teške utakmice, nemamo pravo na eksperimentiranje.


Još prije prvenstvene utakmice njegova Hoffenheima s Eintrachtom proteklog vikenda dogodio mu se problem s aduktorom koji je zahvalio upalu živaca. Igrao je, iako bi bilo bolje da nije. U poluvremenu su ga masirali te je odradio i drugi dio, stisnuo je zube za klub kad bi mnogi igrači izašli. No, posljedice se vide, morao je na terapije.

Dvojbe u ofenzivi

Kako je u prve četiri utakmice nove sezone zabio osam golova od Kramarića su očekivanja velika, da bude jedan od glavnih te matira Šveđane i Francuze. Šteta što taj aduktor šteka. Nadamo se da ga neće spriječiti niti limitirati u igri. Čak i ako bi nastup sa Šveđanima značio da neće biti fit za Francuze.

image
DANIEL ROLAND

No, do nedjelje će se vidjeti kako će reagirati na napore na treninzima.


Nastup ili izostanak Kramarića može utjecati i na koncepciju igre. Izbornik je kazao da ima dvije opcije, pretpostavljamo da se radi o rasporedima 4-2-3-1 i 4-4-2. Dvojbe su vjerojatno u ofenzivnom dijelu jer Livaković će sigurno braniti, a u obrani je za očekivati četverac: Uremović, Lovren, Vida, Barišić. Uremović je u natjecateljskoj formi za razliku od Jedvaja koji je druga opcija za mjesto desnog beka, a Ćaleta-Car nije impresionirao protiv Švicarske na stoperu. Vida ne proživljava dobre dane u Bešiktašu, no on i Lovren su stari par. Barišić je imao sitan probem s ozljedom i sada je spreman. Alternacija, ako zatreba, jest Melnjak.

U vezi su neupitni Modrić i Brozović, a trebao bi biti i Vlašić, koji nije ušao na teren u srijedu. U sastavu je jasno i Perišić i tako ostaju dva otvorena mjesta. Jedno je za Kramarića, bude li se ocijenilo da je dovoljno zaliječen, a drugo za Petkovića ili Brekala. Ovisno o taktičkom odabiru. Ne bude li Kramarića, možda zaigraju obojica, ali šansu bi mogao dobiti i Pašalić.

Bradarić i Budimir odlično su debitirali sa Švicarskom i vjerujemo da bi im Dalić volio dati šansu barem u dijelu jedne od dviju sljedećih utakmica, no teško je očekivati da netko od njih bude starter u nedjelju sa Švedskom.

8 golova dao je Kramarić za Hoffenheim u novoj sezoni u četiri odigrane utakmice

Linker
19. travanj 2024 08:15