Goran Mehkek / Hanza Media / CROPIX
IZBORNIK NA KAVICI U ZADRU

ANTE ČAČIĆ O VATRENOM ČIJI JE STATUS POSTAO IZNIMNO PROBLEMATIČAN 'Ne brinem se za njega, on je neupitan u reprezentaciji!'

Piše: Zadarski.hrObjavljeno: 22. rujan 2016. 18:16

Izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Antu Čačića mnoge niti vežu uz Zadar, pa nije neobično što smo ga zatekli u kafiću "Toni" na Četiri kantuna. Čačić je kao trener jedne od najboljih generacija zadarskog nogometa svojedobno izborio sudjelovanje u nekadašnjoj jugoslavenskoj Drugoj ligi, a korijeni su mu neopozivo vezani uz Zadar i Sukošan. Kako u Viru ima kuću, u stalnom je pokretu u trokutu Sukošan-Zadar-Vir proveo kratki dvodnevni odmor s "gustim rasporedom" druženju sa svim ovdašnjim prijateljima koji bi ga željeli vidjeti, piše Zadarski.hr.

Čačić je popio kavu u društvu legendarnog zadarskog nogometaša Ede Kvartuča "pretresajući" uglavnom nogometne teme u rasponu od "Zadra" do reprezentacije.

-Bio sam ljetos dva tjedna u Zadru, ali i to mi je malo, brzo to prođe, puno je obveza, kaže Čačić od kojega smo zatražili komentar o trenutnoj situaciji jednog drugog Zadranina kojemu je Čačić svojedobno – trenirao oca.

Šime Vrsaljko čeka svoju priliku u madridskom "Atleticu", a Čačić je bio trener "Zadra" dok je Šimin otac Mladen bio kapetan momčadi.

-Šime je došao u novi klub i sigurno će mu trebati neko vrijeme za punu adaptaciju. Rano je za bilo kakve špekulacije, on je i dalje neupitan na svojoj poziciji u reprezentaciji, a ja sam uvjeren da će uspjeti izboriti svoje mjesto kod Simeonea. Španjolska liga je vrlo jaka i zahtjevna, "Atletico" ima more utakmica, igraju i Ligu prvaka, pa će se sigurno otvoriti prostor i za Vrsaljka. Previše je to utakmica da ga Simeone ne bi koristio, smatra izbornik Čačić.

-"Zadar"? Teško mi je zbog situacije u kojoj se Klub nalazi, žao mi je. Zadar je dao toliko velikih igrača, ova županija vrvi talentima i stvarno treba napraviti sve da se "Zadar" vrati tamo gdje mu je mjesto. Treba stvoriti sve neophodne uvjete i vratiti "Zadar" u Prvu ligu, zaključio je hrvatski izbornik.

Luka Gerlanc / Hanzamedia

Linker
08. svibanj 2024 19:37