Lovro Majer
 RONALD GORSIC/CROPIX
Pravi ‘Blitzkrieg‘

Bila je to predstava nogometnih aristokrata, Hrvatska pokazala raskoš, a Majer je izgledao kao Maradona

Hrvatski veznjaci Moro, Ivanušec i Majer igrali su fenomenalno, toliko ideja i briljantnih poteza
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. rujan 2020. 21:33

Ovakva Hrvatska mora imati biti na Europskom prvenstvu! Bila bi šteta da domaćini budućeg Eura, Slovenija i Mađarska, ne vide ovakvu nogometnu raskoš. Dugo pratimo mladu hrvatsku reprezentaciju i još nismo vidjeli da je bilo koja generacija odigrala onakvu utakmicu kakvu su večeras odigrali dečki, koje je službeno vodio Tomislav Rukavina i koji je skupa s Petrom Krpanom zamijenio Igora Bišćana.

Možda je slična bila ona iz 1999. godine kad su mladi u Beogradu svladali državu koja se tad još zvala Jugoslavija 6:2...

Bila je to predstava nogometnih aristokrata, majstora koji su jednostavno oduševili, izgledali su kao Barcelona u najboljim danima. Pogotovo u prvom poluvremenu. Koliko je tu samo bilo fenomenalnih akcija, pogodaka, kombinacija, maštovitosti, asistencija, driblinga... Ma, čudo jedno. Zaista nam je bilo posebno žao što nije bilo gledatelja, za ovo što su večeras pokazali, mladi Vatreni su zaslužili ogroman pljesak koji bi trebao još trajati.

Sve je kod naših bilo posloženo na najbolji mogući način, praktički savršeno. Hrvatski veznjaci Moro, Ivanušec i Majer igrali su fenomenalno, toliko ideja i briljantnih poteza teško je vidjeti u samo jednoj utakmici. Lovro Majer je recimo izgledao kao nekad Maradona. Tek se sad vidi što mu znači činjenica da je dobio pravu priliku u Dinamu. Samo mu je to trebalo da pokaže svoju nogometnu raskoš. Što li je samo trojac iz vezne linije radio Grcima, igrao se s njima, zezao, a onda ubitačno 'zakucavao'. A što li tek po boku radio Borna Sosa? Jednostavno je 'ubijao' grčku obranu svojim prodorima, assitencijama, na koncu je pogodio i vratnicu.



Ovakav Sosa je jučerašnjom predstavom pokazao da može u budućnosti birati klub u kojem će igrati. Istaknuo se i napadač Petar Musa. Taj momak koji igra za prašku Slaviju ponudio je partiju koja naznačuje da se radi o velikom hrvatskom napadačkom potencijalu. O tom momku će se još dosta čuti, vjerujte. Ma, kad se odigra onakva utakmica kao večeras, onda se moraju pohvaliti svi, ali ovi nabrojani zaista su odradili majstorsko djelo.



Pazite, ti Grci koji su u Varaždinu izgledali potpuno bespomoćno, otprilike kao San Marino, dosad nisu izgubili niti jednu utakmicu u kvalifikacijama, a primili su samo jedan pogodak!? Tretiralo ih se kao jako čvrstu momčad koja je favorit za odlazak na Europsko prvenstvo. E, onda su naletjeli na Hrvatsku u najboljem izdanju. Tu nije bilo pomoći.



Inače, bio je to klasični 'blietzkrieg'. Hrvatska je zabila u prvoj minuti, a do 24. minute već je bilo 4:0! Na koncu te prve dionice moglo je biti i više pogodaka u grčkoj mreži. Ivanušec je još jednom nakon solo prodora zamalo promašio cilj, Majer je opasno pucao, ali je vratar obranio, slično je napravio i Moro, a Sosa je pogodio vratnicu. Grci su zaista dobro prošli. Nego, valja napomenuti još jednu vrlo bitnu stvar, i kad su vodili 4:0, 5:0, mladi Vatreni su igrali kao da je utakmica tek počela, stalnim presingom stiskali su Grke, bili su borbeni, uklizavali su na svaku loptu.



Početkom drugog poluvremena, nakratko su se samo probudili Grci, Kampetsis je pogodio vratnicu, ali ih je u slijedećem napadu odmah pogotkom ugasio Musa.

Nakon ove pobjede, naši dečki ostaju u trci za Europskim prvenstvom, ali sad im slijedi jedna od najvažnijih utakmica, protiv vodeće Češke koja ih je pobijedila u Velikoj Gorici. Ako naši reprezentativci odigraju kao jučer u Varaždinu, onda bi i iz Češke trebale stići prekrasne vijesti, a utrka za plasmanom na kontinentalnu smotru opet itekako živa.

Linker
24. listopad 2024 03:41