DRAGAN MATIC/CROPIX Cropix
VELIKA LJUDSKA GESTA

Bili su najveći suparnici u Dinamu i Hajduku, a onda ga je Ćiro pozvao među Vatrene: ‘Znate što mi je rekao...‘

‘Pozvao me na Svjetsko prvenstvo, a nisam bio na Mundijalu nikad ni kao igrač niti kao trener‘.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2023. 20:35

Ivan Katalinić vodio je s pokojnim Miroslavom Blaževićem bitke sredinom devedesetih kao trener Hajduka protiv tadašnje Croatije. Potom ga je Ćiro pozvao u stožer Vatrenih, skupa su osvojili broncu 1998. godine.

- Najveći je trener u novoj hrvatskoj državi. Ne samo na sportskom, nego i na političkom polju. Bili smo veliki suparnici, on u Dinamu, ja u Hajduku. Bili smo u to doba i zanimljivi za medije. Bilo je to u sezoni 1994./95. Prvi put sam ga dobio u finalu Kupa 4:1, u Zagrebu smo izgubili s 1:2, ali Kup je bio naš. A u sezoni 1994/95 uzeo sam i kup i prvenstvo. Više-manje sam ga pobjeđivao, zato me i zvao u svoj reprezentativni stožer - priča nam Katalinić.

image

Ivan Katalinić

ANTE BARANIC/CROPIX Cropix

Kaže nam da je Ćiru jednom pitao: Dobro Ćiro, imao si Vlaka i Ivankovića, zašto sam ti ja trebao?”.

- Odgovorio mi je: “Ti sigurno vrijediš kad si mene pobjeđivao”. Godinu dana prije nego što me pozvao u stožer, godinu dana sam bio u Izraelu. Pozvao me na Svjetsko prvenstvo, a nisam bio na Mundijalu nikad ni kao igrač niti kao trener. Bio sam na Europskom 1996. godine. Imao je maksimalno povjerenje u mene. Upoznao je na tom Europskom prvenstvu malo bolje. Imao sam prije toga četiri trofeja, dva prvenstva i dva kupa. Bio je sjajan trener i čovjek - zaključio je Katalinić.

Linker
29. travanj 2024 01:08