ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
BIJES UOČI HRVATSKE

Bio je junak velikog remija na Poljudu, a sada je naljutio čitavu Sloveniju: ‘Te izjave su sramotne!‘

‘Kao izbornik je izazvao brojne skandale, pa je maknut. Sada se, čini se, odlučio osvetiti...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. rujan 2021. 16:37

Prije 24 godine je bio junak remija s Vatrenima na Poljudu (3:3), a uoči dvoboja istih suparnika Primož Gliha je ogorčio slovensku javnost, piše Ekipa, koja je njegove izjave ocijenila sramotnim..

Razlog je intervju za jedan od hrvatskih web portala. Naime, na pitanje koliko je zadovoljan činjenicom da Slovenija nakon pet utakmica ima sedam bodova, Primož Gliha odlučio je obračunati se s izbornikom Matjažem Kekom i ujedno predsjednikom saveza Radenkom Mijatovićem.

Što je razlog za takve riječi prije ovako važne utakmice nije jasno, no čini se da u Glihi kuha nezadovoljstvo, jer je Nogometni savez Slovenije prestao surađivati ​​s njim nakon brojnih skandala koje je izazvao kao izbornik, naglašeno je u članku slovenskog sportskog dnevnika.

- Odlaskom Čeferina s mjesta predsjednika Nogometnog saveza Slovenije, slovenski nogomet pao je u krizu identiteta, a dogodila se i kriza vodstva. To mogu potvrditi iz prve ruke, jer sam dugo radio kao izbornik juniorskih reprezentacija Slovenije, a danas sam savjetnik reprezentacije Kosova. Trenutno se u slovenskom nogometu ne zna tko pije, a tko plaća. Teren je jedino mjerilo i na tome ne stojimo dobro. Kek je jako dobar trener, ali nema rezultata. Problem je u odnosu. Imamo zanimljivu situaciju, promijenili smo dosta izbornika u posljednjih nekoliko godina, ali igraju isti igrači. Pa ne razumijem tko vodi reprezentaciju? Selektor ili netko iz pozadine - poručio je Gliha u tom razgovoru za hrvatski medij.

Linker
27. travanj 2024 04:38