JURE MAKOVEC Afp
ONI SU OSTALI IZA HRVATSKE

Bišćan napravio ‘uslugu‘ engleskoj legendi? Evo tko je glavni kandidat za nasljednika omraženog izbornika

Neki Otočani tvrde da je Bradarić nečime provocirao Jonesa, što je izazvalo njegovu reakciju...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. travanj 2021. 20:28

Možemo samo zamisliti kakav je roller coaster emocija prošao Aidy Boothroyd, izbornik engleske U-21 reprezentacije zadnjih dana. Prvo su ga u Engleskoj već prekrižili nakon poraza od Švicarske i Portugala, a znamo kako izgleda kad te prekriže engleski mediji. Nije baš ugodno, rijetko podignu “ručnu”.

No, onda je taj isti Boothroyd bio blizu prolaska skupine, imala je njegova momčad protiv Hrvatske u trećem kolu skupine na Euru dovoljnih 2:0, igrala se sudačka nadoknada. Ne bismo se čudili da je već u glavi imao spreman govor, neku “bukvicu” koju bi očitao kritičarima, bila bi to slatka osveta. No, onda je Domagoj Bradarić zabio, Boothroydova pobjeda (2:1) bila je Pirova, Hrvatska je otišla u četvrtfinale. A on se opet našao na meti onih koji ga žele smijeniti jer ugovor mu ionako istječe u lipnju.

image
Aidy Boothroyd
GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp


- Bradarić nikad više neće zabiti takav gol! A mi smo bili izvanredni - rekao je engleski izbornik nakon utakmice, konkretno odgovorivši na konkretno pitanje vidi li se i dalje dobrim rješenjem za klupu U-21 reprezentacije.


- Da, osjećam se i dalje spremnim za taj posao. Vidite, naravno da mi uvijek želimo pobijediti, da želimo osvajati turnire, međutim, naš je primarni zadatak stvarati igrače za A reprezentaciju, igrače koji će kasnije biti važni i u toj selekciji. Pa kad vidite koliko je igrača prošlo kroz ovu momčad i koji već igraju u A reprezentaciji, onda je to pokazatelj da dobro radim posao. Uostalom, ako baš želite, ovaj strašan poraz također je jedno neprocjenjivo iskustvo, jedna lekcija koju će ovi igrači zapamtiti i koja može biti jako važna i korisna u njihovoj daljnoj karijeri - rekao je, između ostaloga, Boothroyd.


Engleski mediji najavljuju skori sastanak u FA-u, na kojem će se odlučivati o njegovoj sudbini. Ali i već nižu kandidate, potencijalne nasljednike, glavno ime zasad je Frank Lampard, donedavni trener Chelseaja, koji je prije toga imao iskustvo u mlađim kategorijama londonskoga kluba. Drugi je kandidat Justin Cochrane, dosadašnji izbornik U-17 reprezentacije.

Inače, nakon utakmice došlo je do fizičkog obračuna Curtisa Jonesa, strijelca drugog pogotka, s hrvatskim nogometašima, bilo je naguravanja, čak i poneki udarac, Jones je završio s crvenim kartonom. Jones je prvi započeo sukob, a izbornik Boothroyd objasnio je da to nije bilo “ništa posebno”.


- Ne znam sve detalje, ali mislim da je riječ o uzavrelim emocijama nakon poraza. Jedna je momčad u esktazi slavila, druga je bila shrvana i razočarana, mislim da je to jedini razlog. Uglavnom, ništa posebno, brzo se i primirilo. Ne, nije bilo rasizma, koliko znam - rekao je engleski izbornik.


Neki Otočani tvrde da je Bradarić nečime provocirao Jonesa, što je izazvalo njegovu reakciju, drugi tvrde da nikakve provokacije nije bilo. Sad, zapravo, više i nije važno, Englezi su za mlade Hrvate samo “recka na zidu”.

Koga smo izbacili?

4. na ljestvici UEFA-e U-21
16 nastupa na EP U-21
2 puta prvaci Europe U-21
325,5 mil. € vrijednost na TM-u

Linker
28. travanj 2024 07:24