Igor Bišćan s mladom Hrvatskom želi izboriti nastup na Euru

 DAMIR KRAJAC Cropix
DODATNE KVALIFIKACIJE

Bišćan prokomentirao ždrijeb, poznato i gdje će mladi Vatreni dočekati Dance u ključnoj utakmici

Hrvatska će protiv Danske kod kuće igrati 23. rujna, a odluka pada četiri dana kasnije na gostovanju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2022. 15:01

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija igrat će protiv Danske u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine u Gruziji i Rumunjskoj, objavio je HNS na službenim stranicama.

Rezultat je to današnjeg ždrijeba, održanog u Nyonu, koji je Hrvatskoj donio drugoplasiranu momčad skupine I i reprezentaciju koja je na prošlom Europskom prvenstvu dogurala do četvrtfinala. Mladi Vatreni prvu će utakmicu igrati 23. rujna na stadionu Aldo Drosina u Puli, a uzvratni susret na rasporedu je 27. rujna u Vejleu.

"Dobili smo vrlo kvalitetnog protivnika u dodatnim kvalifikacijama, reprezentaciju koja se do zadnje utakmice borila za status najbolje drugoplasirane momčadi. Danski nogomet grabi velikim koracima prema naprijed, A i U-21 reprezentacije spadaju u sami vrh europskog nogometa, njihovi klubovi također. Čeka nas, dakle, vrlo zahtjevna zadaća, ali i Danska je, jednako tako, u nama dobila vrlo teškog protivnika", rekao je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, Igor Bišćan.

U ostalim susretima dodatnih kvalifikacija sastaju se: Slovačka - Ukrajina, Republika Irska - Izrael i Island - Češka.

Plasman na Europsko prvenstvo već su ostvarile Belgija, Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švicarska kao najbolja drugoplasirana momčad u kvalifikacijama, odnosno Gruzija i Rumunjska kao domaćini.

Euro će se igrati od 21. lipnja do 8. srpnja 2023. godine.

Linker
20. travanj 2024 13:58