GORAN SEBELIC Cropix
OKRŠAJ U PULI

Bišćanova Hrvatska nadigrala Austriju, propustila čitav niz prilika pa ostala bez pobjede u sudačkoj nadoknadi

Hrvatska reprezentacija do 21 godine odigrala je 1-1 protiv Austrije u prijateljskom ogledu koji se odigrao u Puli
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 21. studeni 2022. 20:20

HRVATSKA - AUSTRIJA (Jureškin 57/Lang 90+2)

HRVATSKA: Čavlina - Jurčec (od 86. I. Smolčić), Matić, H. Smolčić, Jureškin (od 86. Perković) - Šego (od 63. Palaversa), Pršir (od 74. Stojković, od 86. Beljo), Bulat (od 63. Frigan), Biuk (od 63. Pašalić) - Ljubičić (od 63. Crnac), Šimić (od 74. Hodža).

AUSTRIJA: N. Polster (od 46. Scherf) - Baijdoo (od 78. Estrada), Querfeld, Koller - Fallman (od 66. Veratsching), Oswald (od 78. Demir), Omić (od 66. Braunoder), Kreiker (od 74. Ibertsberger) - Kronberger (od 46. Lang), Zimmermann (od 77. Wels), Bischoff (od 46. N. Polster).


Uvjerljivijom igrom, pogotovo u drugom dijelu, Hrvatska mlada vrsta je nadigrala selekciju Austrije, ali je nakon pogreške naše obrane u posljednjim trenucima utakmice Lang gostima osigurao remi. S obzirom na niz propuštenih šansi mladih Vatrenih, rezultat je trebao biti pobjednički, i to izražen, ali je kazna za te propuste stigla u finišu.

Tijekom cijele utakmice Bišćanova je momčad bila bolja, poduzetnija, ali u prvom dijelu ona je odveć komplicirala u završnoj trećini terena. Tamo su Austrijanci, nešto mlađi od naših, zgusnuli svoje redove i dobro zatvarali prolaze prema svom golu. Iako tehnički inferiorniji, gosti su bili vrlo borbeni i na trenutke prgavi, a tim pristupom su pokušavali kompenzirati manjak igrača u završnici. Tako su upravo gosti imali prvu veliku šansu na ovoj utakmici.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Matić je bio neoprezan na jednu okomicu, iskoristio je to Bishop i sjurio se prema golu Hrvatske, ali debitant Čavlina je odličnom reakcijom loptu izbio u korner. Odmah minutu kasnije (29), iz centaršuta, izrodila se odlična šansa i za Querfelda, ali je njegov šut glavom s pet metara išao za malo preko gola...

Ponajbolja situacija Hrvatske u prvom dijelu bila je odmah na početku, kada je Biuk odlično ubacio pred gol gostiju, ali je stoper Austrije u klizećem startu izbio loptu ispred Ljubičića. Na kraju prvog dijela Hrvatska je imala 61% posjeda, 4-1 šut u okvir gola, ali rezultat je bio 0:0.

U nastavku su Bišćanovi igrači (u 4-4-2, na trenutke 4-2-3-1) krenuli žešće i u kratko vrijeme stvorili su tri velike šanse, ali su Šego i Šimić bili neprecizni u finalizacija akcije. No, onda je u 57. minuti 22-godišnji Roko Jureškin prodro u kazneni prostor i kad se očekivao centaršut, lijevi bek mladih Vatrenih je pucao u prvi kut i svladao Scherfa! Jureškin, inače igrač talijanskog B ligaša Pise, pokazat će se kao veliko osvježenje u Bišćanovoj vrsti, te ponijeti naslov najboljeg igrača utakmice...

image
GORAN SEBELIC Cropix

Upravo je Jureškin u 62. minuti iznova sjajno centrirao s lijeve strane, a na drugoj stativi je Šego pucao iz blizine, no pogodio je u lice vratara Schrefa i lopta se odbila u korner. Gostujući vratar djelovao je ošamućen par minuta, ali se oporavio i on je najzaslužniji što su gosti u ovoj utakmici rezultatski dobro prošli. Isto tako mora se kazati da je i domaći vratar Čavlina djelovao vrlo sigurno, pa uz Sentića izbornik Bišćan ima dobro pokrivenu "jedinicu".

Nakon brojnih izmjena u finišu utakmica se razvodnila, a neopreznost naše obrane (Ivana Smolčića) u smiraj utakmice omogućila je gostima poravnanje rezultata. S obzirom na borbenost oni su to zaslužili, ali gledajući igrom, Hrvatska je zbilja propustila sigurnu pobjedu...

Linker
15. travanj 2024 23:02