DAMIR KRAJAC/CROPIX
BUDUĆNOST HR NOGOMETA

Bit će uskoro Vatreni: ‘Imao je 17 kada sam ga stavio da igra Europsku ligu. I odmah je bio najbolji!‘

Na Euru za igrače do 21 godine već je pokazao da se na njega može računati u seniorskoj vrsti.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 02. travanj 2021. 07:58

Kad se govori o igračima koji bi u dogledno vrijeme mogli ući u seniorsku reprezentaciju i zamijeniti stožerne igrače poput Luke Modrića i Ivana Perišića, u svakoj je takvoj raspravi i ime Luke Ivanušeca. Dinamov je mladić i na Euru s vrstom do 21 godine pokazao da se na njega može ozbiljno računati u kalkulacijama za nastup među Vatrenima.

Jedan od njegovih prvih trenera, Tomislav Ivković, gostovao je u našem SuperSportske podcastu. Biranim je riječima govorio o igraču kojeg je nazvao budućnosti hrvatskog nogometa.

- Došao sam drugi put u Lokomotivu i tamo sam zatekao Luku Ivanušeca. Imao je 17 godina. Tada smo igrali pretkolo Europske lige protiv Vorskle (iz Ukrajine, op.a.). Bili su tu igrači poput Ante Ćorića ili Luke Capana, oni koji su bili standardni. No, ja sam ga baš na tom dvoboju stavio da igra - započeo je Ivković.

Mnoge reakcije zagrebačke nogometne javnosti išle su u smjeru: "Kaj ti je, zakaj ga stavljaš u takvoj utakmici?", rekao je naš gost...

- Nismo imali što izgubiti, možemo samo dobiti. Kao trener, najviše gledam reakciju, karakter i ponašanje na terenu, a ne to kako netko igra. Nisam mogao tražiti od klinca sa 17 godina da mi radi čuda. Ali, dao sam mu šansu, baš da vidim kako će se ponašati prvi put protiv jedne ozbiljne momčadi... - nastavlja Ivković.

I što se dogodilo? Možda se neki ne sjećaju...

- Bio je igrač utakmice! Pokazao je nevjerojatne osobine, kakve ima i danas. Ne boji se, drzak je, nogometno bezobrazan i stalno je u pokretu. Rekao sam tada da me podsjeća na mladog ždrepca. Veselje, zadovoljstvo, ide, ne boji se... On i sada igra kako je tada igrao za Lokomotivu. Nije ga fascinirao taj Dinamo, on samo vjeruje u svoje kvalitete i ide dalje. Kod Nenada Bjelice se počeo dizati, a onda je kod Zorana Mamića pokazao da je igrač kakvog smo očekivali, da je veliki talent i da je sjajna budućnost ispred njega - rekao je Ivković.

Cijeli SuperSportske Podcast #30 s Tomislavom Ivkovićem pogledajte u nastavku:

Linker
20. travanj 2024 15:48