Mario Vušković
 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
HAJDUKOV DRAGULJ S VATRENIMA

‘Biuk izgleda malo nervozno, ha ha ha! A moj transfer? Šalju me svuda, a moj fokus su Hajduk i Hrvatska‘

‘Stipe će pokazati da se nikoga ne boji. Mislim da će se već na prvim treninzima dokazati izborniku‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. svibanj 2021. 15:45

Što pred sudar sa Španjolskom (ponedjeljak, 31. lipnja) u četvrtfinalu EURA kažu naši mladi reprezentativci Nikola Moro i Mario Vušković?
- Baš mi je drago da smo se opet okupili. Iako je kraj sezone, maksimalno smo koncentrirani da drugi dio Eura odradimo kako treba. Siguran sam da smo svi došli s željom ostvariti dobar rezultat. Prvi put se dogodilo da smo se uopće plasirali u drugu fazi natjecanja, da smo prošli skupinu. To je za nas nešto novo. Da, malo je čudno što se prvenstvo igra u dva dijela. Samo je bitno da se svi maksimalno usredotičimo, da nam glave već ne budu na odmoru - kazao je Moro.


Pričao je nogometaš moskovskog Dinama kako će ti ogleda s Furijom dobro analizirati aktualne europske prvake. Kad se radi o njegovoj sezoni, veli...
- Dobro je, super... Igrao sam dosta, sve utakmice. Na kraju smo za tri boda ostali bez Europe. Moglo je biti bolje, jer plasman u Europu nam je bio cilj. No velim ja sam zadovoljan s svojom sezonom.


Pričao je i o svojim kolegama koji su u A reprezentaciji.
- Poziv u A selekciju je njihova nagrada za sve ono što su napravili do sada. Vjerujem da će biti maksimalno koncentrirani, te da će nam biti od velike koristi. Evo, sad sam upoznao i mladog Stipu Biuka, pratio sam Hajduk i kako je igrao. Mogu kazati da je zaslužio poziv na Euro svojim igrama posljednjih nekoliko mjeseci. Ako se izbornik na Euru odluči za njega, nadam se da će se i na ovoj sceni pokazati.


Može li Hrvatska do kraja?
- Na Euro idemo s tim ciljem! - zaključio je Moro


Hajdukov stoper Mario Vušković veli da su Španjolci izvrsni...
- Možda su i favoriti kompletnog natjecanja. Međutim, mi smo na prvom dijeli Eura vidjeli da možemo, te se svi nadamo prolasku u polufinale.


Jako je sretan s završnicom sezone u HNL-u.
- Stvarno sam zadovoljan sezonom. S mladom reprezentacijom izborili smo taj povijesni plasman u četvrtfinale, a s Hajdukom sam završio u Europi. Sezone je zaista završila pozitivno.


Mario je stalno bio u društvu svog mladog kolege Biuka, klupskog suigrača...
- Izgleda malo nervozno, ha, ha, ha...Ali na terenu će pokazati da se nikoga ne boji. Mislim da će se već na prvim treninzima dokazati izborniku. Ali uvijek se znalo da je Stipe vrhunski igrač, trebao mu je samo taj iskkorak, nekoliko utakmica u seniorskom nogometu. Vidimo svi da ih je iskoristio na najbolji mogući način.


Kakva je budućnost odličnog mladog stopera Hajduka? Čitamo da ima zainteresiranih klubova diljem Europe?
- Ha, ha, ha.. Vidim da se šalje na razne europske adrese. Moj fokus je trenutačno na Hajduku, a sad pogotovo na mladoj U-21 reprezentaciji. Kad završi sve ovo, vidjeti ćemo što će se dogoditi. Nego, htio bih kazati da naše hrvatsko prvenstvo nikad nije bilo bolje i neizvjesnije. Borbe za plasman u Europu i za ostanak bile su sjajne, mislim da su svi moglo uživati u HNL-u. Kad je Hajduk u pitanju, u prvoj polusezoni nismo bili dobri, ali na kraju je sve ispalo dobro. Nadam se da će slijedeće sezone biti još bolje - zaključio je Vušković

Linker
28. travanj 2024 04:25