Fran Tudor s peharom u rukama (pobjednici Kupa)

 SOPA IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA
JOŠ JEDNA OPCIJA?

Bivši hajdukovac se javio za SN i ponudio Daliću: ‘Neka pogleda malo i prema ovdje, nismo na kraju svijeta‘

‘Nadam se pozivu za rujan. Vjerujem da za mene ima mjesta u reprezentaciji Hrvatske‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. lipanj 2022. 13:01

Fran Tudor odmara na Hvaru. Uspješna je sezona iza njega, još jedan Kup je osvojio njego Rakow, drugi zaredom. Dvije i pol godine je Tudor u poljskom prvoligašu, standardni je prvotimac i jedan od najboljih desnih bekova Ekstraklase.

- Odigrao sam dosta utakmica na desnom stoperu, ali i na desnom beku. Nisam stoper, međutim mogu igrati sve pozicije u zadnjem redu - objasnio je Tudor i dodao:

- Vjerujem da za mene ima mjesta u reprezentaciji Hrvatske. Sam je izbornik kazao da mu treba desni bek. Evo, neka pogleda malo i prema Poljskoj. Nismo na kraj svijeta, uostalom, iz Poljske je već izašao jedan desni bek za reprezentaciju, zašto ne bi još jedan - jasno je poručio Tudor.

image

Fran Tudor

MIKOLAJ BARBANELL/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nije Tudor nikakv novost na desnom beku, još je Damir Burić prije sedam godina u Hajduku probao svog krilnog igrača na toj poziciji.

- Igrao sam europske utakmice kod Burića na oba beka. Sedam mjeseci ranije u Hajduk sam došao kao krilni igrač, ali sam potom često znao igrati na obje pozicije na desnoj strani. Nastavio sam sa ulogom beka u Rakowu, ali pronašli su mi u Poljskoj i poziciju stopera kao još jednu na kojoj sam očito zadovoljio trenera.

Krajem rujna Tudor puni 27. godina, a nekoliko dana prije njegovog rođendana Hrvatska igra dva posljednja susreta Lige nacija sa Danskom i Austrijom. Dvije zadnje šanse za Tudora prije odlaska Vatrenih na SP.

- Nadam se pozivu za rujan. Ako već izbornik traži beka, neka pogleda prema Rakowu.

Linker
18. travanj 2024 15:38