REUTERS/Valentyn Ogirenko
IGRAO I PROTIV GRČKE

BIVŠI REPREZENTATIVAC DEMANTIRAO LEGENDU JUGOSLAVENSKOG NOGOMETA 'Hrvatska premekana? Ma kakva mekoća, Hrvatska nije ništa manje čvršća od Grka!'

JURICA VRANJEŠ Ex-reprezentativac osvrnuo se na Osimove opaske
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. studeni 2017. 18:37

Jurica Vranješ (37) odigrao je 26 utakmica za Vatrene, a jednu i protiv Grčke, sad već davne 2001. godine u Varaždinu, radilo se o prijateljskom ogledu koji je završio 2:2. Danas se Vranješ nakon uspješne karijere koju je nakon svog Osijeka proveo u Bayeru iz Leverkusena, Stuttgartu, Werderu iz Bremena, Genclerbirligiju, Arisu i Rijeci, gdje se oprostio, također uspješno bavi menadžerskim poslom.

Pitali smo ga trebaju li se hrvatski reprezentativci čuvati grčkoj provokacija? Imao je iskustva u Grčkoj igrajući za Aris, dobro poznaje tamošnji mentalitet, ne samo kad se radi o nogometu.

HANNOVER, GERMANY - OCTOBER 25: Jurica Vranjes of Bremen stops the ball during the Bundesliga match between Hannover 96 and Werder Bremen at the AWD Arena on October 25, 2008 in Hannover, Germany.  (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
Jurica Vranješ

- Ma, naši reprezentativic ne mogu pasti na grčke provokacije. Sve su to preiskusni nogometaši koji svaki vikend igraju utakmice s raznim suparnicima, gdje također ima provokacija. Tako da su oni sigurno već navikli na takve stvari, nisu Grci izmislili provokacije, ima ih na svim svjetskim terenima. Naši momci znaju kakav je ulog, odlazak na Svjetsko prvenstvo. Također, naš izbornik Dalić će igračima sigurno dati upute kad se radi o mogućim provokacijama, ali ponavljam, u našim redovima igraju veliki igrači koji neće nasjesti na provokacije - kaže nam Vranješ

Očekuje se da će Grčka igrati čvrsto, silovito, agresivno, na granici granici grubosti. Je li Hrvatska možda negdje premekana za takve borbene i ‘željezne’ Grke kao što je nedavno u SN sugerirao Ivica Osim?

- Nikako, Hrvatska ima prave borce, čvrste i tvrde igrače. Zamislite samo stoperski dvojac Lovren-Vida! Kakvi su to tvrdi momci, čudo jedno. Nadalje, Mandžukić je u napadu silovit, Perišić također, a bogme Luka Modrić je također čvrst igrač... Kad je stani-pani, Luka itekako zna udariti gdje treba. Brozović je moćan i čvrst, a Kramarić možda tako ne djeluje no isto je žilav, čvrst ko’ stijena. Kakva mekoća, Hrvatska nije ništa manje čvrsta od Grka - zaključio je Jurica Vranješ.

Linker
02. svibanj 2024 17:23