Martin Erlić (broj 20) je odigrao dobru utakmicu protiv Francuske

 TOM DUBRAVEC Cropix
SPORTCAST

Bivši Vatreni o novoj zvijezdi: ‘Bio je na radaru Milana! Sučić? Zna se tko će naslijediti Modrića...‘

‘Htjeli su ga dovesti, Maldini je razmišljao o njemu. Možda bi bilo dobro da promijeni klub...‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 08. lipanj 2022. 15:07

Hrvatska nogometna reprezentacija i nastupi u Ligi nacija bili su glavne teme našeg novog Sportcasta u kojem je gostovao Stjepan Tomas, bivši reprezentativac i aktualni trener. Za početak se i on osvrnuo na situaciju da se ove utakmice igraju nakon naporne sezone te igrači i ne mogu biti spremni za sve napore.

"Mislim da je psihološki jako teško na kraju sezone igrati 4 utakmice u 10 dana. Igračima je potreban odmor, trebaju se regenerirati. Sjećam se svojeg primjera 1998. i priprema za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Imali smo napornu sezonu u Dinamu, bili smo iscijeđeni i meni se dogodila ta ozljeda", rekao je Tomas koji zbog te ozljede nije ni putovao na Mundial u Francuskoj.

Što se igra na utakmicama protiv Austrije i Francuske tiče, Tomas se složio da protiv Austrije to nije izgledalo dobro dok je puno angažiranije i bolje sve bilo protiv Francuske. Pod posebnim povećalom su nam bili stoperi s obzirom na to da je i Tomas igrao na toj poziciji. U Sportcastu je gostovao i glavni urednik SN Robert Šola koji je istaknuo jednog gubitnika ovih akcija.

image

Stjepan Tomas

SPORTSKE NOVOSTI

"Pongračić je vezao dvije loše utakmice. Ostavlja dojam kao da nema sigurnost, da se nije uklopio. Po meni je on najveći gubitnik kad se zbroje akcija u Kataru i ove dvije utakmice. To je bilo ispod nekih očekivanja", rekao je Šola.

S druge strane, Martin Erlić je debitirao protiv Francuske i odigrao jako dobro.

"Erlića sam pratio i prije ove sezone. Pričao sam s Darijem Šimićem o njemu - on je svojedobno bio i na radaru Milana, htjeli su ga dovesti. Paolo Maldini je razmišljao o njemu. On je jako konstantan i dobar i mislim da će napraviti odličnu karijeru. Možda bi mu bila dobra promjena sredine da njegova kvaliteta dođe do izražaja. Teško je igrati u maloj ekipi koja se bori za opstanak, ali to je jedno veliko iskustvo."

Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Martin Erlić, Josip Šutalo. Hrvatska se ne treba brinuti za stoperske pozicije.

"Stoperske pozicije su najotvorenije u reprezentaciji. Lovren i Vida su senatorima, ali već su i u godinama. Ne znam gdje će Vida nastaviti karijeu, Lovren ne misli ići iz Zenita. Ne vidim nekog razloga za strah jer je Gvardiol već sada najbolji hrvatski stoper, a Erlić i Šutalo su pokazali da se može računati na njih, tu je i Čaleta-Car", izjavio je Šola.

"Što se Vide tiče. Bešiktaš bi ga htio zadržati, ali oni su u financijskim problemima pa mu ne mogu dati ugovor kojeg je imao do sada. Ipak, mislim da bi mogao ostati u Turskoj jer je Basaksehir jako zainteresiran za njega", nadovezao se Tomas.

image

Stjepan Tomas, Emir Fulurija i Robert Šola u novom Sportcastu

SPORTSKE NOVOSTI

U Sportcastu smo pričali i o Luki Sučiću kojeg su mnogi titulirali nasljednikom Luke Modrića.

"Prerano pričamo o Sučiću. Njegovo vrijeme dolazi, on će sigurno biti velika klasa, ali mi imamo nasljednika Modrića. Kovačić je taj koji će nositi reprezentaciju, organizirati igru, a u paru s Brozovićem može igrati još dosta godina", smatra Tomas.

Osim o reprezentaciji, pričali smo i o drugim nogometnim temama, a zanimljivo je bilo čuti kako je Tomas vidio borbu za vrh HNL-a ove sezone.

"Bilo se zakuhalo u vrhu. Dinamo je potvrdio da je najbolja ekipa, Hajduk se digao i drago mi je da su osvojili trofej, da se nogomet vratio u Split. Osijek je bio do kraja u borbi za naslov, Rijeka je imala neke dobre trenutke i sve je to dobro za HNL. Sljedeće godine će biti opet velika borba na vrhu između Dinama, Hajduka i Osijeka. Ne znam, koliko će Rijeka biti konkurentna, kako će složiti momčad, ali definitivno se HNL podigao u kvaliteti."

Što Tomas misli o napadačima hrvatske nogometne reprezentacije, kako se osjećao kada je iz Dinama prešao u Vicenzu, zbog čega je u Turskoj 'velika trojka' pala s rezultatima, zašto nema više Hrvata u tamošnjoj ligi i odgovore na mnoga druga nogometna pitanja saznajte u našem Sportcastu:

Linker
14. travanj 2024 17:07