Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
GLAVNI INSTRUKTOR HNS-A

BIVŠI VATRENI PROGOVORIO O PROMJENAMA NA IZBORNIČKIM FUNKCIJAMA, PA OTKRIO 'Njegovim izjavama ne želim se zamarati, niti ih želim komentirati...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2019. 17:15

Bivši hrvatski reprezentativac Joe Šimunić postao je izbornik U-19 selekcije Hrvatske, a na mjesto izbornika U- 20 reprezentacije zasjeo još jedan bivši reprezentativac, Ognjen Vukojević. Također, na poziciji ženske selekcije U-17 Mariju Damjanović zamijenila je Stella Gotal. O promjenama na izborničkim funkcijama, s kojih su otišli Ivan Gudelj i Robert Jarni, te Marija Damjanović, porazgovarali smo s glavnim instruktorom HNS-a, Petrom Krpanom.

- Na te promjene gledam pozitivno. Zahvaljujem se i Ivanu Gudelju i Robertu Jarniju, te Mariji Damjanović koju je na izborničkoj funkciji U-17 ženske selekcije zamijenila Stella Gotal koja je radila odličan posao i sad je dobila priliku. U novi ciklus sam odlučio krenuti s novi snagama. Josip, Ognjen i Stella su moj izbor i vjerujem da će biti uspješni. Šimunić i Vukojević s svojim iskustvom i znanjem mogu jako puno dati tim generacijama, pomoći mladim snagama hrvatskog nogometa. Njih dvojica su već radili u stožerima, Šimunić je bio s Antom Čačićem, Vukojević je u sustavu s Zlatkom Dalićem. Njih dvojica mogu jako puno pridonijeti u slijedećim akcijama, dati inspiraciju našim mladim igračima. O njima ne treba trošiti riječi - kaže nam Krpan.

Pitali smo Krpana kako komentira izjavu Ivana Gudelja koji je izjavio kako je smijenjen jer mu je on kao glavni instruktor kazao da u reprezentacijama želi imati svoje ljude.

Rijeka, 150318.
Kantrida.
Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo U-17, Hrvatska - Belgija.
Na fotografiji: Petar Krpan, trener.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

- Ne znam što je pod tim mislio, niti želim komentitrati izjave Ivana Gudelja. Pročitao sam to, ali se takvim stvarima ne zamaram. U novi ciklus idemo s novim ljudima, ali i Gudelj je naš čovjek, on je u HNS-u i dalje instruktor Središta Split.

Dobro, zašto su morali otići Gudelj i Jarni?

- Razgovarao sam s obojicom. Robert Jarni je kazao da ima neke ponude iz inozemstva, želi još raditi vani. Pričali smo s razumijevanjem, nisam želio da krenemo u novi ciklus, pa da onda Jarni ode jer ima ozbiljne ponude. Jarni je to sasvim normalno prihvatio. Isto tako sam razgovarao s Gudeljom i Marijom Damjanović, izložio sam im svoje stavove. Marija Damjanović isto ostaje u sustavu, ona je instruktorica za Središe Zagreb.

Linker
03. svibanj 2024 15:51