MARIN FRANOV Cropix
ČUDAN IZBOR PJESME

Bizarna situacija u Osijeku. Poljaci provocirali Hrvate, ali kome su se rugali naši navijači?

Jasna je bila aluzija Poljaka na to da Vatreni igraju na stadionu koji su napravili Mađari
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. rujan 2024. 16:43

Ovacije Luki Modriću najjači su navijački dojam utakmice na Opus Areni koju je na tribinama obilježilo i bizarno navijanje. Poljaci su smislili kako će se rugati Hrvatima i provocirati pa su u više navrata u prvom i drugom poluvremenu skandirali:

- Ria, ria, Hungaria...

Jasna je bila njihova aluzija da hrvatska reprezentacija igra na stadionu koji su napravili Mađari, da su oni gazde i da bez njih arene na Pampasu ne bi bilo, a to je najmoderniji stadion u državi. Iz toga se mogu dalje izvoditi interpretacije i zaključci kakve god tko želi. Jednostavno, shvatili smo to tako da su poljski navijači u Osijeku sprdali hrvatsku kao državu i Hrvate kao narod.

No s tribine na kojoj su bili hrvatski navijači, neki iz ultras miljea, dakle vatreni i žestoki, čula se pjesma:

- Ustani, bane.

image
VLADO KOS Cropix

Kome su se ti dečki rugali? Kao Zagreb, Split, Rijeka, Vinkovci... imaju prekrasne moderne nogometna arene koje su podignuli Hrvati, državna i lokalna vlast koje brižno skrbe o nogometu pa može doza sarkazma prema Osječanima jer, eto, njihov su stadion izgradili Mađari. Ili hoće kazati da Mađari ne bi smjeli biti u hrvatskom nogometu?

Kad imaš reprezentaciju koja pripada europskom prvom rangu, a infrastrukturu na razini trećeg svijeta normalno da taj kontrast bode u oči i one koji dolaze u Hrvatsku, pa ako se netko snebiva, zgraža, ruga ili samo čudi nije nikakvo iznenađenje, što bi ponovno moglo doći do izražaja prilikom Dinamova nastupa u Ligi prvaka, ali nije baš česta praksa da to bude navijačka hit tema na tribinama.

Linker
09. rujan 2024 22:16