VLADO KOS/CROPIX
Bit će to poslastice...

Bjeličin slovenski adut najavio sudar-susjeda: ‘Ne mogu vam drugačije odgovoriti nego iskreno...‘

Osijekov slovenski ofenzivac standardan je u selekciji s kojom će se Vatreni boriti za SP 2002.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 10. prosinac 2020. 08:04

Dva reprezentativca Slovenije s kojom će Hrvatska igrati u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. godine standardni su igrači udarne postave Osijeka. Matjaž Kek redovito u svoju izabranu vrstu poziva Damjana Bohara i Marija Jurčevića. Sad kada je poznato da će u skupini H kvalifikacija za odlazak u Katar zajedno igrati i Hrvatska i Slovenija zanimljivo je čuti razmišljanje jednog od dvojice Osijekovih reprezentativaca Slovenije.

Izbor nam je za ovu prigodu bio krilni napadač Bijelo-plavih Damjan Bohar, koji je u osječki Gradski vrt došao pri samom kraju ovogodišnjeg prijelaznog roka. Njegov je pogodak u prošlom kolu HNL-a presudio pobjednika u ogledu Osijeka i Varaždina, a bio mu je to treći otkako je član prvoligaša s Drave. No, bio je to prvi postignut na njegovom, domaćem travnjaku. Gledatelja, naravno, zbog epidemioloških mjera nije bilo na tribinama, pa Bohar nije mogao s njima proslaviti postizanje gola i podijeliti radost.

- Jako mi je žao zbog toga. Nadam se da će i to proći i da će se već u proljeće simpatizeri nogometa vratiti na stadione. Bez njih je sve tako neobično, prazno i pusto - kazao je Damjan Bohar.

Težak posao

Baš se slatko nasmijao kada smo ga upitali kakva je njegova prognoza o ishodu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru u skupini u kojoj će igrati Hrvatska i Slovenija. Kao da je i sam očekivao kako će na tu temu biti pozivan iz većine medija...

- Gledajte, ne mogu vam drugačije odgovoriti na to pitanje nego iskreno. Hrvatska je prvi favorit i iskreno se radujem tim predstojećim utakmicama. Eto, još ću se i vratiti na tu okolnost da se sada već dosta dugo igra bez nazočnosti gledatelja. Budu li mogli na tribine, a to je moja velika želja, ogled vaše i naše reprezentacije bit će im prava poslastica - veli Bohar.

Jeste li već igrali za Sloveniju protiv Hrvatske?

- Ne, nisam, a i to je razlog zbog kojeg me raduje što smo u istoj skupini, makar sam svjestan snage reprezentacije Hrvatske i težine posla za moju Sloveniju.

Koje hrvatske reprezentativce najviše cijenite?

- Nikoga neću imenovati i izdvajati. Hrvatska ima sjajne igrače, one koji igraju u najvećim klubovima, svi zaslužuju najveće poštovanje, a rezultati koje ostvaruju u natjecanjima, jednako na klupskoj razini kao i na reprezentativnoj, najvišeg su dometa - rekao je Bohar.

Otkako ste došli u Osijek, trener Nenad Bjelica za vas ima osigurano mjesto u momčadi, a igrama mu na povjerenje kvalitetno uzvraćate.

- Nadam se, dolaskom u Osijek nisam pogriješio. Primljen sam ovdje izvrsno, klub je organiziran na visokoj razini, trener Bjelica sjajan stručnjak, ali, iskreno, sve sam to i očekivao.

Još jedna usporedba... Koja je liga jača, slovenska ili hrvatska?

- Nema dvojbe, u HNL je sigurno veća kvaliteta, za razinu, možda i dvije više.

A vaš je sadašnji klub, Osijek, u toj ligi vodeći na tablici...

- Ide nam stvarno dobro i nadam se i želim da to potraje što duže. Imamo kvalitetnu momčad i trenera, ostvarujemo uspješne rezultate, a nije nam lako - veli Bohar.

Što je najteže?
- Način igre koji protivnici s kojima se susrećemo primjenjuju protiv nas. Svi se zatvore, teško je probiti tako čvrst i gust bedem, ali snalazimo se, strpljivo čekamo svoju prigodu i uvijek ipak nađemo neku pukotinu. Dva kola prije kraja jeseni smo na prvom mjestu, želimo svi na toj poziciji i ostati, iako ima momčadi koje su odigrali manje utakmica od nas, ali mi gledamo sebe, ne zanima nas što drugi rade. Na nama je da ostvarimo rezultate koji se od nas očekuju i vjerujem kako ćemo nizom uspjeha zaključiti ovaj dio sezone - izjavio je Damjan Bohar.

BOHAR ZA OSIJEK
9 odigranih utakmica
3 postignuta pogotka
BOHAR ZA SLOVENIJU
10 odigranih utakmica
1 postignuti pogodak

29 godina ima mladić rođen u Murskonj Soboti koji je u Osijeku od rujna

HRVATSKA DOSAD SA SLOVENIJOM

19. 6. 1991.
Slovenija - Hrvatska 0:1 (P)
26. 4. 1995.
Hrvatska - Slovenija 2:0 (KEP)
15. 11. 1995.
Slovenija - Hrvatska 1:2 (KEP)
2. 4. 1997.
Hrvatska - Slovenija 3:3 (KSP)
11. 10. 1997.
Slovenija - Hrvatska 1:3 (KSP)
27. 3. 2002.
Hrvatska - Slovenija 0:0 (P)
15. 11. 2003.
Hrvatska - Slovenija 1:1 (KEP)
19. 11. 2003.
Slovenija - Hrvatska 0:1 (KEP)
20. 8. 2008.
Slovenija - Hrvatska 2:3 (P)

Linker
03. svibanj 2024 21:03