TOM DUBRAVEC/CROPIX
IZDVOJENI DETALJ

Bojali smo se i strepili, ali dečki koji su se ‘našli na rivi‘ nisu krivi ni za jedan gol!

Obrana u ovom sastavu vjerojatno više nikad neće igrati zajedno. Ali, bila je dobra.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. studeni 2020. 19:32

Kad bi vam netko rekao da će hrvatska obrana s Portugalom glasiti Juranović, Lovren, Škorić i Bradarić, rekli biste da je teški šaljivac ili je popio previše. No, bilo je jasno da to Dalić ne može izbjeći jer uoči utakmice ostao je bez stopera Uremovića, Ćalete-Cara, Vide i Pongračića, a prije toga beka Vrsaljka.

Dečki koji su se “našli na rivi“, pritom je Škorić dojurio iz Osijeka u zadnji čas i odradio jedan trening, odigrali su solidnu utakmicu. Iako je na kraju Hrvatska primila tri gola, i premda to nikad ne može biti dobro, oni nisu izravno krivi za niti jedan. Iako su dva pala iz prekida...

Škorićeve kvalitete

Hrvatska je ovaj put matirana s igračem manje i još jednom uz pogreške nekih drugih igrača, a ne zadnjeg reda... Dejan Lovren je iskustvom bio šef defenzive. On je prvo ime hrvatske obrane i to se od njega očekuje u sljedećoj godini, no Mile Škorić, čovjek koji je pozivan, ali nikad na terenu nije bio kad se radilo o značajnoj utakmici, demonstrirao je tehničku i taktičku kvalitetu, znao je stati na kraj rivalima, bio je pravodoban, pokazao je da se ne radi samo o igraču za HNL, nego i veće zadatke. Škorić će nakon ove utakmice bolje kotirati u izbornikovim očima.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Veliko pitanje za Dalića bilo je kako će Domagoj Bradarić odigrati kao lijevi bok. Pokupio je pohvale za izdanje u Švicarskoj na mjestu krila, no u Splitu je pokazao da se na njega može računati i na tom mjestu. Ne, ne radi se o svjetskoj TOP klasi, ali on i Barišić su dečki zbog kojih ne trebamo razbijati glavu, niti piti apaurine tko će igrati u toj ulozi.

Kandidatura Juranovića

Izbornika Zlatka Dalića čekaju bitne odluke da definira tko mu je prva obrana, a tko glavne alternative, a Josip Juranović je kao desni bek također ispisao kandidaturu da dobije nove šanse. Odigrao je bolje nego što smo vjerovali, a da je zabio priliku u koju je ušao mogao je postati junak. Hrvatska sa Šimom Vrsaljkom ne desnoj strani ima klasno rješenje, kad i ako opet bude na svojoj razini, u Filipu Uremoviću opciju za jaču obrambenu komponentu, ali Juranović daje više prema naprijed nego igrač Rubina. Ne, nije to igrač za Real Madrid, ali vidjelo se da može poslužiti reprezentaciji.

Bojali smo se kako će ova obrana djelovati, nije bila sjajna, ali niti loša, zapravo dečki su sinoć protiv Portugalaca odradili što se od njih smjelo očekivati.

Linker
15. travanj 2024 12:46