Dražen Ladić i Zlatko Dalić

 TOM DUBRAVEC Cropix
POGLED SA STRANE

Bookmakeri kažu da Vatreni sigurno prolaze na Euro. Na strani Dalića i društva su i brojke

Mnogo je izvjesnije da će Hrvatska pobijediti u obe utakmice nego da će Wales svladati i Armeniju i Tursku
Piše: Toni RoićObjavljeno: 17. studeni 2023. 13:32

Do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj ostala su dva kola, ali u nekim skupinama i za neke reprezentacije i samo jedna utakmica, ali od svih 10 skupina zapravo je najneizvjesnije u ovoj D u kojoj igra i Hrvatska.

Potvrđuje to i pogled na ponudu kladionica koje ponuđenim koeficijentima smatraju da jedino nije riješeno hoće li na Euro Hrvatska ili Wales. Turska je sigurna i samo se obrana prvog mjesta može naplatiti na skromnom tečaju 1,15, dok su Hrvatska i Wales dobili izglede 10,00 i 11,00. Još relevantnija je prognoza oklada tko će biti među prva dva u skupini D, a tu opet bolje stoji Hrvatska jer na nju je 1,70, a na Wales 2,00.

Po bookmakerima nema dvojbe da se Hrvatskoj daju veće šanse za direktni plasman, odnosno mnogo se više vjeruje da će Dalićeva vrsta pobijediti i Latviju i Armeniju, a manje je sigurno da će Wales svladati i Armeniju u gostima i Tursku doma. Tako je na trijumf Hrvatske u Rigi tečaj samo 1,15, dok pobjeda Velšana u Erevanu vrijedi 1,90.

Kada su ostale skupine u pitanju, najzanimljivija je ona C u kojoj Italija s trećeg mjesta lovi Ukrajinu, koja ima tri boda više i odigranu utakmicu više. Prednost je na strani Talijana jer za prolaz među dva je koeficijent 1,45, dok je na Ukrajince 2.60. Italija do kraja igra doma sa Sjevernom Makedonijom, dok su zadnjem kolu ide u goste Ukrajini i taj međusobni ogled će biti odlučujući za izravni plasman na Euro, a igrat će se na neutralnom terenu u njemačkom Leverkusenu jer Ukrajinci zbog ruske agresije ne mogu biti domaćini u svojoj zemlji.

Za one koji vjeruju u čuda ostali su još Kazahstan, Poljska, Izrael, Crna Gora, Luksemburg i još neki, koji imaju matematičke šanse da se dokopaju drugih mjesta u svojim skupinama, a koeficijenti su od 6,00 do 51,00. Kladionice dakle vjeruju da će na Euro oni koji su i sada ispred njih.

Koeficijenti za prvo mjesto u skupini D

Turska 1,15

Hrvatska 10,00

Wales 11,00

Koeficijenti za prolaz u skupini D

Hrvatska 1,70

Wales 2,00

Koeficijenti za subotnje dvoboje

Latvija - Hrvatska 18,00 - 8,00 - 1,15

Armenija - Wales 4,10 - 3,30 - 1,90

Linker
01. svibanj 2024 03:00