Aidy Boothroyd
 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
‘BILI SMO IZVANREDNI!‘

‘Bradarić više nikad neće zabiti takav gol!‘ Najlošiji gubitnik EURA sipa žuč nakon gafa protiv Hrvatske

‘Moram reći - strašno je razočaravajuće imati četvrfinale u rukama, i onda dobiti takav gol...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2021. 21:38

Hrvatska je nakon dramatičnog raspleta susreta protiv Engleske osvojila drugo mjesto u skupini D i u četvrtfinalu EURA će igrati protiv Španjolske 31. svibnja. Povijesni je to uspjeh mladih Vatrenih, Igor Bišćan i društvo večeras slave zajednos nogometnom Hrvatskom, dok u protivničkom taboru vlada velika gorčina.

Englezi su četvrftinale izgubili u sudačkoj nadoknadi, par minuta dijelilo ih je od okršaja sa europskim prvakom, a najveće zasluge za takav rasplet idu čudesnom potezu Domagoja Bradarića.

BRADARIĆEVU GOLČINU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Opalilo je Vatreni s dvadesetak metara kao iz topa, zabio u 92. minuti jedan od najljepših golova u karijeri, i kreirao vjerojatno najslađi 2:1 poraz u životu. Na kraju je Portugal uvjerljivo osvojio skupinu (9 bodova), Hrvatska je druga s tri boda, a Švicarska i Engleska se s istim brojem bodova opraštaju od EURA.

image
JURE MAKOVEC Afp

Izbornik Engleske Aidy Boothroyd nakon utakmice nije skrivao ogorčenje u izjavi za Sky Sports.

"Mislim da smo večeras bili izvanredni! Dosad smo kritizirani da nismo bili dovoljno kreativni, ali večeras smo pokazali kreaciju u svemu što smo radili na travnjaku. Međutim, promašili smo naše šanse, prilike koje inače bez problema koristimo. I moram reći - strašno je razočaravajuće imati četvrfinale u rukama, biti u tako dobroj poziciji i onda dobiti takav gol. Bradarić više nikad neće zabiti tako nešto", pokazao se kao vrlo loš gubitnik Boothroyd.

"Što se tiče stanja u skupini, imali smo pred sobom težak zadatak, planinu na koju se trebalo popeti, i na kraju smo zamalo uspjeli. Nažalost, presudio je jedan gol i zapravo - nijanse. Potreseni smo jer ovakvo iskustvo ostaje u tebi za cijeli život. Ono će sigurno i pomoći mojim mladim igračima jer upravo za takve utakmice ovaj EURO i služi".

Boothroyd je u Engleskoj već danima meta kritika, pa nije mogao izbjeći pitanje je li on pravi čovjek za ovaj posao.

"Mislim da jesam, broj igrača koji su prošli kroz našu reprezentaciju ove sezone pokazuje da smo mi na pravom putu. Naši najmlađi igrači znaju da nakon ovoga imaju šansu zaigrati za A reprezentaciju. Naravno da mi želimo pobjeđivati, ali vrlo je teško imati i rezultat i stvarati igrače. Obožavam ovaj posao, nastavit ću ga raditi, a vidjet ćemo kako će sve završiti".

Linker
16. travanj 2024 16:14