Arhiva
 BORIS KOVACEV/CROPIX
PONOVNO NA OKUPU

Brozović je već bio u Velikoj Gorici kad je stigla zabrana! Evo koje je Vatrene Dalić poveo na okršaj

Problema s odlaskom Vatrenih s Apenina nije bilo, pitanje je hoće li biti kakvih poteškoća u povratku...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. studeni 2020. 10:27

Stručni stožer i dio igrača hrvatske nogometne reprezentacije odletio je u 10 sati iz Zagreba čarterom u Istanbul gdje će se tijekom dana pojaviti i ostali Vatrenih koji će stići izravno iz gradova u kojima borave i tamo će biti službeno okupljanje nacionalne vrste.


Iako je od talijanskih zdravstvenih vlasti došla informacija kako igrači šest klubova u kojima su zabilježeni slučajevi koronavirusa neće smjeti napustiti "klupski balon“ i otići u reprezentaciju, među kojima su i Inter i Genoa u kojim su trojica Vatrenih, to nije previše zabrinulo HNS. U doba kad su mediji u nedjelju navečer o tome pisali Marcelo Brozović je već bio u Velikoj Gorici i vjerojatno igrao bilijar, daleko od Interova balona, a Milan Badelj (Genoa) nalazio se u Zagrebu. Odmah nakon nedjeljnih susreta u Serie A pohitali su kući.

Od trojice "spornih“ i Ivan Perišić će tijekom dana stići u Istanbul. Dakle, problema s odlaskom Vatrenih s Apenina nije bilo, a hoće li biti kakvih poteškoća kad se budu vratili, vidjet će se. Kako svima tako i njima. Ili će se sve riješiti kompromisom budući da se radi o službenim terminima rezerviranima za reprezentativni nastupe?


- Na treningu računam na sva 24 igrača - kazao nam je izbornik Zlatko Dalić koji je predvodio Vatrene ujutro u zračnoj luci Franjo Tuđman. Od igrača iz Zagreba prema Istanbulu su otišli Brozović, Badelj, Oršić, Melnjak, Kovačić i Vida.


U 18 sati po lokalnom vremenu, što je već u 16 po našem, imaju trening na stadionu Kasimpase. Zanimljivo, na tom stadionu je 2011., kad su Vatreni zadnji put bili u Istanbulu, trenirala je Turska i nije se dobro provela. Završilo je 3:0 za Hrvate. Radilo se o play-offu za plasmana na Euro 2012. godine. Tada se igrali u domu Galatasaraya, sada će domaćin susreta biti Bešiktašova Vodafone Arena.


Stručni stožer je ostao bez Livakovića, Petkovića, Kramarića, Rebića i Vrsaljka, a zbog dva žuta kartona protiv Švedske u Ligi nacija pravo nastupa nema Lovren, pa je pošteđen i puta u Tursku i reprezentaciji će se priključiti sljedećeg tjedna, za utakmicu protiv Portugala u Splitu. Prijateljska utakmica s Turskom se igra u srijedu u 18.45 po našem vremenu. Radi se o prijateljskom dvoboju u kojem će Dalić još jednom iskušati igrače iz drugog plana, a u najboljem sastavu Vatreni će igrati sa Švedskom u subotu i Portugalom sljedeći utorak u Ligi nacija.


Na popisu se nalaze:

Vratari: Sluga, Grbić i Kalinić,

Obrambeni igrači: Uremović, Juranović, Lovren, Vida, Ćaleta-Car, Pongračić, Melnjak, Barišić i Bradarić,

Veznjaci: Modrić: Brozović, Kovačić, Vlašić, Pašalić, Badelj, Rog i Bašić te

Napadači: Perišić, Brekalo, Budimir, Oršić i Čolak.

Linker
18. travanj 2024 15:34