CROPIX
REAKCIJA KAPETANA

BRUNO PETKOVIĆ DOBIO PALAC GORE OD ŠEFA HRVATSKE SVLAČIONICE! Evo što je Luka Modrić rekao o prvom nastupu sjajnog dinamovca za Vatrene

Nije to bila neka izvanserijska utakmica izabranika Zlatka Dalića, no osnovna je zadaća na prvom koraku kvalifikacija odrađena rutinski. Hrvatska je protiv Azerbajdžana upisala tri boda, malotko će imati neki poseban prigovor na izvedbu u prvoj utakmici novog ciklusa, u fazi natjecanja koja je uvijek 'škakljiva'.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. ožujak 2019. 10:48

Strijelac prvog pogotka Borna Barišić načeo je mrežu suparnika koncem prvog poluvremena, zabio je u najbolje moguće vrijeme nakon početnog šoka i vodstva Azerbajdžana.

Nakon četiri nastupa u prijateljskim utakmicama zabio je vrlo važan gol u prvoj “pravoj” utakmici, koji je otvorio vrata važnoj pobjedi:

- Presretan sam zbog gola, kako ne bih bio. Trenutačno živim najbolji dio karijere. Azeri su se odlično postavili, pokazali su se kao čvrsta momčad, a tako nešto očekujem i u sljedećoj utakmici u Mađarskoj. Moramo se sada brzo rekuperirati i pokušati upisati još tri boda u ovom prvom dijelu kvalifikacija, što bi nas jako približilo Euru. Malo sam stradao, no navikao sam, ipak igram u škotskoj ligi koja je poznata po snažnom nogometu. Nismo uopće podcijenili suparnike. Stvarno su dobro stajali na terenu i trebamo biti zadovoljni ovom pobjedom. Sad ćemo malo analizirati i vidjeti gdje se možemo popraviti, i idemo po pobjedu i u Mađarsku...

Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

“Istina” Luke Modrića uvijek je najvažnija:

- Malo smo se mučili s povratkom u obranu, tako je i pao taj jedan njihov pogodak. Bili smo spori nakon naših kornera i prekida i to moramo popraviti u idućoj utakmici. No, ni u jednom trenutku nismo zdvajali, samo smo možda malo više brzali nego što je to želio izbornik koji je i na početku govorio da je najvažnije da budemo strpljivi. Kružili smo oko njihove zadnje linije, stvarali smio šanse pogotov iz prekida. I onda nas je jedna fenomenalna Kramarićeva akcija dovela do pobjede. Očekujem istu takvu tešku utakmicu i u Mađarskoj, bit će ovo općenito teške kvalifikacije, iako skupina ne izgleda tako. Mađarska je izgubila od Slovaka u prvom ogledu, tako da će se sigurno htjeti iskupiti pred domaćim navijačima. Nadam se da ćemo ipak imati više prostora i da ćemo moći više “igrati”.Petković? Mislim da je odigrao dosta dobro, radio je ono što nam je trebalo - zadržavao loptu, dobro se kretao. Bit će još bolji kada odigra nekoliko utakmica.

Mario Tokić kratko se osvrnuo na utakmicu iz njemu novog kuta, pomoćnika u stožeru Azerbajdžana.

- Hrvatska je klasa iznad, nije bilo realno očekivati da izvučemo bolji rezultat protiv drugog sa SP-a. Bili smo solidni u fazi obrane, dobro smo se držali, ali Hrvatskoj je ušlo taman toliko koliko je potrebno za bodove. Mi smo tek uzeli momčad, dobro smo to i ‘pohvatali’ i očekujem da u nastavku kvalifikacija ostvarimo bolje rezultate od minimalnog poraza.

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 15:23