Srđan Vrančić

ČLAN VELIKE MOMČADI KOJA JE UTIRALA PUT 'MODERNOJ ERI' VATRENIH 'Nisu nas Englezi podcijenili, nego smo mi bili gladni velike pobjede!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. listopad 2018. 22:20

Bio je član te momčadi koja je utirala put ‘modernoj eri’ Vatrenih, na neki način put do svjetskog srebra 2018. počeo je te maksimirske večeri 2006. Kad smo zapravo svi shvatili da bi ta generacija jednog dana mogla napraviti nešto veliko. Marko Babić u toj je utakmici ušao pred sam kraj, ali je bio jedan od onih s duljim stažem u reprezentaciji, a i sam kaže da je ta pobjeda od 2:0 bila velika i značajna.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, a uz nam se sve i poklopilo, treba reći i da smo imali sreće kod onog drugog gola, kad je vratar Robinson promašio loptu - priča Marko Babić, koji ne misli da su Englezi u toj utakmici podcijenili mogućnosti Bilićeve Hrvatske.

- Ne bih rekao da su nas podcijenili, iako Englezi uvijek o sebi misle da su najbolji i najjači. Bilo je u toj njihovoj reprezentaciji mnogo zvijezda, velikih igrača, nisu sigurno igrali s pola gasa, nego smo mi igrali odlično. Bilo je u reprezentaciji tada mladih igrača, koji su bili posebno motivirani, a svi smo skupa bili gladni velikih pobjeda. I zato smo odigrali tu utakmicu tako kvalitetno i pobjedom poručili da je Hrvatska opet jaka i da planiramo biti prvi u skupini.

Znači, prije utakmice igrači i izbornik vjerovali su da Engleska može uvjerljivo pasti u Zagrebu?

- Naravno, vjerovali smo, da nismo, nikad ne bismo pobijedili. Uostalom, vjerujte, nikad ti dečki ne bi napravili takve karijere, igrali u najboljim svjetskim klubovima i na kraju i bili drugi na svijetu, da nisu imali dovoljno samopouzdanja da mogu pobijediti i najveće. Engleska je uvijek jaka, kvalitetna, ali nikad se nismo bojali tih utakmica, uvijek smo u njih ulazili s vjerom u pobjedu.

Sad će Englezi na praznoj Rujevici tražiti revanš za Svjetsko prvenstvo?

- Ma, ne treba to tako gledati. Novi je ciklus, nova utakmica, ne treba se previše osvrtati na to polufinale. Kao što ne treba niti plakati i očajavati zbog onih 0:6 u Španjolskoj. Bila je to loša večer, početak sezone, jako su se igrači ispraznili nakon SP-a. Dogodilo se, ali to ne znači da protiv Engleske neće biti bolje, štoviše - zaključio je Babić.

Linker
01. svibanj 2024 10:21