Mandžukić, Ćorluka, Olić i Dalić

 Tom Dubravec/Cropix
LIGA NACIJA

Ćorluka o ždrijebu: Nizozemci su brzi i ofenzivni, ali uvjeren sam da ćemo imati jednu dodatnu pomoć

‘Koga god da smo izvukli, ne bi nam bilo lako‘, kaže pomoćnik Zlatka Dalića
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 12:17

Vedran Ćorluka bio je u Nyonu na ždrijebu Final Foura Lige nacija koji je Hrvatskoj u polufinalu dodijelio domaćina Nizozemsku 14. lipnja u Rotterdamu. Osim njega na ždrijebu su bili Iva Olivari, team-menadžerica i glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. Izbornik Zlatko Dalić je u Australiji gdje HNS organizira kamp za tamošnje mlade igrače hrvatskog podrijetla.

- Koga god da smo izvukli, ne bi bilo lako. Svaki je suparnik jako kvalitetan i ima veliku nogometu povijest. Drago mi je što smo u ovom društvu, što smo i zaslužili rezultatima. Ždrijeb je za nas dobar, igramo protiv Nizozemske, domaćina, to je uvijek lijepo. Radi se o prvoj utakmici. Uvjeren sam da ćemo i mi imati jako puno navijača i snažnu podršku iz zemalja koje su susjedne Nizozemskoj te iz Hrvatske - prokomentirao je Ćorluka, Dalićev pomoćnik, dodajući:

- Neće biti jednostavno, ali mislim da ćemo se dobro spremiti za Nizozemce.

Ponudio je i recenziju i nastupa Nizozemske na Svjetskom prvenstvu.

- Bili su jako dobri, uzbudljivi, igrali su dobar nogomet, na nesreću ili bolje je reći na loše izvođenje jedanaesteraca ispali su od Argentine, ali do tada su izgledali jako dobro. Igraju brzo, atraktivno, ofenzivno, sve ono što moderan nogomet zahtijeva i neće nam biti lako, ali uvjeren sam da ćemo se jako dobro spremiti za njih - zaključio je Ćorluka.

Linker
01. veljača 2023 11:22