Kalvin Phillips
 GLYN KIRK Afp
ENGLESKA SVLAČIONICA

Čovjek koji je razbio obranu Hrvatske: ‘Sterling mi je rekao - nikad prije mi nisi ovako dodao!‘

Raheem Sterling bio je vrlo sporan Southgateov izbor, ali na koncu je baš on presudio
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. lipanj 2021. 19:10

Ozarena su bila lica engleskih nogometaša nakon utakmice, kako i ne bi, krenuli su pobjedom na Euru prvi put u povijesti. Dočekali su i to, predvođeni kapetanom Harryjem Kaneom. Nije zabio, ali je bio zadovoljan kako je momčad odigrala.


- Teška utakmica, Hrvatska je odlična momčad. Bilo je i vruće, nije bilo jednostavno igrati, ali na kraju smo svi ponosni što smo postali prva engleska momčad koja je pobijedila na startu Eura. Imamo odličan miks mladih i iskusnih igrača i vjerujemo kako ćemo i u idućim utakmicama nastaviti s pobjedama - rekao je Harry Kane, dok jednom od junaka pobjede, tom sjajnom Kalvinu Phillipsu, nije osmijeh silazio s lica niti dok je davao izjave.

image
GLYN KIRK Afp


- Bilo je stvarno vruće i to je donijelo svoj danak pred kraj utakmice. Ali, na kraju, sjajan rezultat i jako sam zadovoljan svojim nastupom. Kad smo završili s proslavom gola, Sterling mi je rekao da sam mu prvi put ovako dodao otkako dolazim u Englesku! Ležeran sam, takav sam tip osobe. Pokušavam se opustiti što je više moguće, a da nemam momčad i trenersko osoblje koji me podržavaju, mislim da to ne bi bilo moguće - pričao je Phillips.


Mason Mount bio je oduševljen i ambijentom na Wembleyju.
- Igrali smo jako dobro, bili smo u utakmici od prvog zvižduka, mogli smo ranije zabiti još nekoliko golova. Zaista smo pokušali raditi na našem kontra-presingu i bilo je sjajno u prvih 20 minuta. Tada smo postali umorni i oni su više imali loptu. Ali to je prirodno s igračima koje imaju i mislim da je način na koji smo danas vodili utakmicu sjajan. Moram naglasiti, sjajno je bilo igrati uz navijače, pjevanje himne bio je poseban doživljaj i to ću dugo pamtiti. Želimo navijače učiniti ponosnima - kazao je Mount.
Raheem Sterling primio je od mnogih čestitke za pobjednički gol. On je bio vrlo sporan Southgateov izbor, mnogi su se pitali što može donijeti na Euru nakon ne odveć uspješne klupske sezone. Međutim, pokazalo se da je Southgate bio u pravu.


- Uvijek sam govorio da ću, ako ikad igram na Wembleyu na velikom natjecanju, postići gol. To mi je blizu kuće, morao sam zabiti. Puno je različitih razloga zašto nisam puno zabijao za klub, ali to je sada potpuno nevažno. Ovdje sam s Engleskom, uživam u nogometu i baš sam zadovoljan postignutim golom. Bilo je to lijepo dodavanje Kalvina Phillipsa - rekao je Sterling, nasmijavši se na pitanje misli li da je opravdao izbor u reprezentaciju.


- Ha-ha, pokušavam... Sjajno je započeti turnir pobjedom i nadamo se da ćemo nadovezati još koju pobjedu. Bila je to duga sezona za mene. Jedva sam čekao da dođem ovdje i započnem s Engleskom jer sam znao da će to biti pozitivno iskustvo - naglasio je presretni Sterling.

Philips voli igrati s Declanom

Phillips se osvrnuo na medijske polemike treba li igrati on ili Declan Rice - na kraju su igrali obojica.
- Volim igrati s Declanom i imati malo dozvole za napredovanje. Znam da je iza mene, podupire me ako izgubim loptu. Puno se pričalo o tome da se borimo za jednu poziciju, ali mislim da zajedno igramo jako dobro. (tn)

Linker
23. travanj 2024 22:31