TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
OČEKUJE SE SPEKTAKL

Čuvena hrvatska zastava kojom su navijači oduševili na SP-u u Kataru stiže na Poljud

Torcida se vraća na utakmice Hrvatske na Poljudu nakon 2012. godine, no u manjem broju
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. ožujak 2023. 21:47

Čuvena zastava koju su navijači razvlačili uoči pet utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru, od ogleda s Kanadom do Argentine, naći će se i na Poljudu. Tada su to činili i na vlastitu inicijativu, ali kasnije i na zahtjev stožer i ekipe, sada će učiniti na istočnoj tribini.

Dakle, kad će se intonirati himna na Istoku će biti podginuta velika zastava 100 metara široka i 12 visoka. To je prekrojena zastava iz Katara jer tamo je bila 200 puta šest metara. To je ujedno i upozorenje svim navijačima na Istoku da znaju što ih očekuje.

Navijači će se početi okupljati između 13 i 14 sati ispred kafića Antique na rivi. Ovaj put neće biti službenog kortea, ali šetnjom će krenuti prema stadionu nakon 18 sati. Torcida se vraća na utakmice Hrvatske na Poljudu nakon 2012. godine, no u manjem broju, bit će ih tristotinjak na Sjeveru, najavljeno je bez Tordidinih transparenta. Stadion je inače rasprodan.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Hrvatski nogometni savez objavio je program zbivanja na stadionu. Za sjajnu atmosferu na Poljudu uoči utakmice pobrinut će se Tomislav Bralić i klapa Intrade koji će otpjevati svoje najveće hitove i najaviti nogometni spektakl na "poljudskoj ljepotici". Sve gledatelje na njihovim će sjedalicama dočekati prigodni šal hrvatske reprezentacije s motivima već nadaleko poznatih dresova Vatrenih u bijeloj ili plavoj varijanti.

Radi veličanstvene koreografije ispunjenih poljudskih tribina pozivamo navijače da prilikom izlaska igrača iz tunela mašu šalovima, a tijekom izvođenja himne iste podignu kako bi vizura stadiona bila još upečatljivija, objavio je HNS.

Neposredno uoči utakmice bit će priređena svečanost službenog oproštaja od reprezentacije Dejana Lovrena i Ivana Strinića, koji su ostavili dubok trag među Vatrenima. Dejan kao osvajač ruskog srebra i katarske bronce, Ivan kao srebrni iz Rusije.

Vrata poljudskog stadiona otvaraju se od 18:30 sati, a u krugu stadiona bit će organizirana kvalitetna ponuda hrane i pića.

Velški navijači imat će fan zovu na Zapadnoj obali odakle će autobusevima prema stadionu. Dakako, već ima po gradu...

Linker
06. svibanj 2024 10:11