Dario Šimić i Mario Stanić
 Davor Pongracic / Hanza Media / CROPIX
EX-REPREZENTATIVCI

DA BI OTIŠAO DO KRAJA MORAŠ DOBITI I NAJBOLJE Ex-Vatreni o ždrijebu: 'Ako se bojimo Islanda ili Nigerije, onda je nastup na SP-u jedna vrsta alibija'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. prosinac 2017. 15:33

Hrvatska nogometna reprezentacija dobila je jednu od težih skupina svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i za navijače jednu od najgorih za putovanje. "Vatreni" će igrati u skupini D zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Hrvatska će u prvom kolu 16. lipnja u Kalinjingradu igrati protiv Nigerije, u drugom kolu će odmjeriti snage protiv Argentine 21. lipnja u Nižnji Novgorodu, dok će u trećem kolu igrati 26. lipnja u Rosotvu na Donu protiv Islanda.

- Grupa je jako dobra, ali ne treba razmišljati na način da se gleda samo prolaz skupine. Ako se bojimo Islanda ili Nigerije, onda je naš nastup na SP-u jedna vrst alibija. Treba gledati do kraja. Znam da nas u drugom krugu odmah čeka Francuska ako budemo drugoplasirani, ali ako želiš do vrha, moraš pobjeđivati najveće. Vrijeme je da se odreknemo mentaliteta koji traži male dosege, treba ići stepenicu po stepenicu, ali ne zadovoljavati se skromnim rezultatima. Ako ne budemo mislili kako možemo otići do kraja, nikad to nećemo i napraviti. Predsjednik HNS-a u Rusiji? Nadam se da ću imati tu ulogu na SP-u - kazao je Dario Šimić

Zagreb, 181117.
Selska. 
Dario Simic, bivsi nogometni reprezentativac, predsjednik Hrvatske udruge nogometni sindikat (HUNS).
Foto: Ronald Gorsic / Hanza Media
Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
Dario Šimić

S druge strane Mario Stanić tvrdi kako ključ leži u Nigeriji.

- Fokus je samo na prvoj utakmici, ne treba se baviti kalkulacijama što će biti dalje i ako ćemo proći sljedeće utakmice. Uvjeren sam, ako dobijemo Nigeriju da sigurno prolazimo skupinu. Tako je uvijek bilo s Hrvatskom na velikim natjecanjima, čim dobiješ prvu pun si samopouzdanja i ideš dalje. Bilo bi neodgovorno od mene kazati da je Nigerija lagan suparnik, jer malo znam o Nigerijcima, ali složio bih se sa izbornikom Dalićem koji je rekao da će sve ovisiti samo o nama. Jasno, važnu ulogu igrat će forma, ozljede bitnih igrača, atmosfera u kojoj će reprezentacije za šest mjeseci dočekati SP. Ali, ukupno gledajući, imamo veliku priliku za prolaz skupine - kaže Stanić.

Linker
30. travanj 2024 07:51