Ivica Ivušić
 PAUN PAUNOVIC/CROPIX
ZASLUŽIO POZIV

‘Da sam ja hrvatski izbornik, na Euro bih sigurno vodio golmana koji je bolji i od Kalinića i od Sluge!‘

‘Ivanušec je pozvan jer ga Dalić vidi na desnom krilu, tamo nemamo nikoga, a lijevo imamo četvoricu‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 03. lipanj 2021. 08:06

Igrači će sasvim sigurno umorni stići na Europsko prvenstvo koje za desetak dana kreće diljem Starog kontinenta. Sezone su trajale praktički do jučer, kada smo dobili novog europskog prvaka s klupske strane. Koja će pak biti najbolja reprezentacija, ovisi o mnogim faktorima. No, naš gost u SuperSportske Podcastu, Nenad Bjelica, ima drugačije viđenje cijele situacije s energetskog aspekta.

- Sjećam se, bio sam još igrač kad sam jednog ljeta bio na godišnjem odmoru u Španjolskoj. To je bilo 2006. kada su Talijani osvojili SP. Tamo sam bio u hotelu s dva talijanska reprezentativca, oni su nakon njihovih sezona imali sedam dana odmora i svega desetak dana priprema. Kasnije su osvojili zlato. Sjetite se 1992. kada je Danska došla na Euro bez ikakvih priprema. Mora se naći balans između treninga i slobodnog vremena da bi ekipa došla prava na prvenstvo. Sezona je atipična... Ja da sam u ulozi Zlatka Dalića, našao bi balans da bi mi igrači u tim utakmicama bili maksimalno gladni pobjede. Ne bi ih opteretio s treninzima i velikim zahtjevima, već se bazirao na detalje. Ti kao trener ne možeš puno ni napraviti u 7-10 dana...

Na popisu se našao igrač Osijeka Mile Škorić...

- Mile je od stopera u HNL-u uz Gvardiola u najstandardnijoj formi. Imao je sezonu bez greške, mislim da je zasluženo na popisu. Trojac ispred njega, Vida, Lovren i Čaleta-Car su zasluženo ispred njega, ali on tu zaslužuje biti. Još netko iz Osijeka? Ja sam dosta subjektivan, ali svi su najbolji tu, možda bih jednog ili dvojicu promijenio. Ivušić je također zaslužio biti unutra. Mislim da je branio bolje i od Sluge i od Kalinića, imao je 20 "clean sheetova" u prvenstvu, a dobro je branio i prethodne sezone. Mogao je biti, ali izbornik ima svoje razloge. Ta trojica imaju svoje razloge, ja to ne osporavam, ali da sam izbornik to bih promijenio. Možda bih stavio i Moru, ali tu sam isto subjektivan jer sam ga imao kao trener. Gvardiol? Tu su Barišić i Bradarić na poziciji lijevog braniča, Gvardiol ima kvalitetu čak i za prvih 11, i za stopera i za lijevog braniča. Odigrao je sjajnu sezonu, neka izbornik procijeni. Treba vidjeti da li ga gurnuti odmah na Engleze ili na neku Maltu, pa da kroz takve utakmice postane neupitan član prvih 11.

Majer je vani, Ivanušec pak unutra...

- Zasluženo, apsolutno. Stvar je gušta, obojica su vrlo kvalitetni igrači koji su odigrali dobru sezonu i u Hrvatskoj i Europi. To je procjena izbornika. On Ivanušeca vidi na desnom krilu gdje mu fali igrača. Perišić, Kramarić, Rebić i Oršić vole igrati lijevo, a desno pak nitko. Tu vidi priliku za Ivanušeca koji je univerzalac. Stoga, razumljivo je, ali i da je pozvao Majera, sasvim sigurno ne bi pogriješio - zaključio je Bjelica.

Cijeli SuperSportske Podcast #39 s Nenadom Bjelicom pogledajte u nastavku:

Linker
23. travanj 2024 19:17