THOMAS SAMSON Afp
SALVE KOMPLIMENATA

‘Da, spor je, ali i takav je zaustavio Mbappea, a to znači da je jako inteligentan. Veličanstveno!‘

‘Noć je imala sve, Vatrene u koje će se opet narod zaljubiti i izbornika koji mi je potajni heroj‘
Piše: Tomislav StipićObjavljeno: 14. lipanj 2022. 09:22

Komentar Tomislava Stipića, bivšeg trenera Slaven Belupa:

Prvi put otkad detaljno pratim nogomet i duele naše reprezentacije s Francuskom prije ove utakmice polazna točka i pozitivni trend bili su na našoj strani. Više bodova na ljestvici, pobjeda u Danskoj...

Imao sam osjećaj da je Hrvatska pronašla duševni mir s ovom nepoželjnom Ligom nacija koja je generalno veliki dobitak, jer simulira u kratkom periodu Europsko ili Svjetsko prvenstvo s mnogo utakmica na najvećoj razini.

image

Kylian Mbappe i Josip Stanišić

THOMAS SAMSON Afp

Odlično prvo poluvrijeme! Savršen plan koji je sadržajno bio prepoznatljiv u fazi obrane po ogromnoj solidarnosti i disciplini. Ali, najvažniji dio plana u prvom poluvremenu bio je nakon osvajanja lopte. Ne pamtim ni jednu ispucanu ili nabijenu dugu loptu pod francuskim pritiskom.

Hrvatska je igrala 'ševu' i provocirala francuske igrače s tim hrabrim pristupom i na taj način uspjela nametnuti svoj ritam i dinamiku na terenu. Imali smo prednost, jer smo imali poduplane bokove i uz manju potrošnju lako smo zadržali loptu.

Izdvojio bih Josipa Stanišića. Pratio sam dečka u Njemačkoj, znam sve o njemu, taj dečko je spor. Da, spor je, ali on zaustavi brzog Mbappea, malo je bržih igrača od Kyliana. To samo znači da je Stanišić inteligentan, a odavno sam rekao da je on najinteligentniji hrvatski bek. Veličanstvena partija!

Početkom drugog dijela Francuska je promijenila dva igrača i sustav u 4-4-2. Hrvatska je bila izložena većem pritisku, ali ni u tim trenucima nije nimalo gubila glavu.

Zlatko Dalić je u pravo vrijeme napravio i prave izmjene i time slomio francuski ritam kroz nove profile igrača na terenu, a nama dao dodatnu svježinu. Iz moje perspektive ova noć je imala sve, Vatrene u koje će se opet narod zaljubiti i izbornika koji je moj potajni heroj.

image

Tomislav Stipić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Linker
04. svibanj 2024 15:09