Dion Drena Beljo

 Marcel Engelbrecht/AFP/Profimedia
NEISKORIŠTENI KAPITAL

Dalić ga je prekrižio, Skočić ga nije ni pozvao, a sad je zabio hat-trick

Dion Drena Beljo očigledno nije potonuo nakon što mu nijedan izbornik nije uručio poziv
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. studeni 2023. 16:27

Dion Drena Beljo u listopadu je bio dio Vatrenih, čak je i (solidno) odradio minute koje je dobio u utakmicama protiv Turske i Walesa. S malo sreće mogao je zabiti na obje utakmice. Mjesec dana kasnije Beljo nije među izabranicima Zlatka Dalića, ali nema ga ni među onima koje kao izbornik U21 reprezentacije vodi Dragan Skočić.

- Beljo nema dobar status u klubu, pa sam procijenio da će mu korisnije biti da ostane u Augsburgu i u ovoj se stanci pokuša nametnuti treneru - objasnio je Skočić.

Možda bi mu doduše bilo korisnije da se igrama u U21 selekciji pokušao ponovno nametnuti Daliću, ali nije naše da o tome odlučujemo. Kako god, mladi centarfor nije "potonuo" zato što nije dobio ni Skočićev poziv, nego je prionuo poslu pa je u prijateljskoj utakmici svog Augsburga protiv njemačkog trećeligaša Regensburga zabio čak tri gola.

U Augsburgovoj pobjedi 5:2, Beljo je zabio već u prvoj minuti, da bi u 22. povisio na 2:0. U 52. minuti zabio je i treći gol za 4.2. Vidjet ćemo koliko je Beljo s igrom i golovima zadovoljio i očekivanja trenera Jessa Thorupa, koji mu je od dolaska u Augsburg u četiri utakmice podario ukupno 13 minuta.

Linker
16. lipanj 2024 23:01