Zlatko Dalić i Luka Modrić

 JB Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
IDEMO PO ZLATO

Dalić: Izvukli smo najtežeg mogućeg suparnika. Nizozemska ima tri velika aduta, ali naš cilj se zna

‘Koju god momčad da smo izvukli, igrali bismo protiv jakog protivnika‘, poručuje izbornik
Piše: SNObjavljeno: 25. siječanj 2023. 12:46

Najteži suparnik; tim je riječima Zlatko Dalić opisao reprezentaciju Nizozemske, koja će 14. lipnja u Rotterdamu stajati Hrvatskoj na putu do finalne utakmice Lige nacija.

Izbornik brončane reprezentacije iz Katara, koji je trenutačno u Melbourneu gdje sudjeluje u radu kampova za dijasporu, smatra da ždrijeb nije bio naročito naklonjen "vatrenima" iz tri razloga: Nizozemska igra kod kuće, vrlo je jaka u obrani i ima mlade i potentne igrače. Ipak, dodaje da bi sličan slučaj bio i da smo izvukli Španjolsku ili Italiju.

- Igrat ćemo protiv najtežeg protivnika, domaćina, koji će igrati pred punim stadionom i predvođen novim izbornikom. Nizozemska je uistinu sjajna reprezentacija, međutim koju god momčad izvukli igrali bismo protiv jakog protivnika jer su sve četiri reprezentacije među deset najboljih na svijetu - kaže Dalić.

Luka Modrić i društvo u Rotterdamu će istrčati na teren sa samo jednom mišlju: domoći se prvog velikog trofeja u povijesti hrvatske reprezentacije.

- Znamo što je naš cilj, plasman u finale i nastojat ćemo to izboriti. Nizozemci imaju novog izbornika i jako su dobri, pogotovo u obrani. Imaju mlade, potentne igrače i igrat će pred svojom publikom, ali očekujem i veliku podršku naših navijača u Rotterdamu. Čeka nas velika utakmica, za nas će to biti veliki izazov, ali bit ćemo spremni i očekujem našu pobjedu - zaključio je Dalić.

Kustić: Najteža reprezentacija u završnici

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, ždrijeb polufinala Lige nacija pratio je u Melbourneu u društvu izbornika Zlatka Dalića.

“Dobili smo najtežu reprezentaciju u završnici Lige nacija, ali optimisti smo, a za to nam pravo daje rezultat na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Jako je bitno da nam igrači u lipnju budu zdravi i spremni, vjerujem u naše dečke i siguran sam da ponovno možemo napraviti veliki rezultat za Hrvatsku”, rekao je prvi čovjek hrvatskog nogometa, Marijan Kustić.

Linker
23. travanj 2024 03:38