Perišić i Dalić

 Yuri Cortez/Afp/Profimedia
PRVA REAKCIJA

Dalić: Jako me pogodila vijest o Perišiću. Ne mogu zamisliti reprezentaciju bez njega

"Duboko vjerujem da će Ivan biti s nama na Euru idućeg ljeta, kojeg moramo izboriti i zbog njega"
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2023. 14:26

Vijest o teškoj ozljedi Ivana Perišića, za kojeg bi sezona mogla biti gotova, odmah su komentirali izbornik Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Dalić kaže da ga je vijest o ozljedi jako pogodila i rastužila jer je Perišić "jedan od najboljih igrača naše reprezentacije" te "jedan od lidera i ključnih igrača tijekom mog mandata".

- Sigurno da će nam njegov izostanak biti veliki hendikep u nastavku kvalifikacija, vidjeli smo i u ove dvije utakmice u rujnu u koliko je dobroj formi i koliko je važan za nas. No, duboko vjerujem da će Ivan biti s nama na Euru idućeg ljeta, kojeg moramo izboriti i zbog njega.

Otkrio je da se već čuo s Perišićem te "osjetio njegov optimizam i čvrstu volju da do Eura bude spreman".

- Poznavajući njegovu predanost i fizičke kapacitete, uvjeren sam da će odraditi vrhunski oporavak te do lipnja doći do željene forme. Ne mogu i ne želim zamisliti našu reprezentaciju bez Ivana, svi smo uz njega i jako se radujemo vidjeti ga opet u reprezentativnom okruženju. Želim mu uspješnu operaciju, potom kvalitetan oporavak i povratak na travnjak kako bi činio ono što najbolje zna - predvodio Hrvatsku do velikih pobjeda - rekao je Dalić, a prenosi HNS.

Kustić je dokapetanu također uputio riječi podrške.

- Sve nas je ražalostila ova vijest o Ivanovoj ozljedi koljena, prvenstveno zbog njega jer smo svi vidjeli protiv Latvije i Armenije u koliko je dobroj formi i s koliko žara, želje i motiva još uvijek nastupa za hrvatsku reprezentaciju. No, ohrabruje me njegov pozitivan i odlučan stav, a znamo svi koliko pažljivo i predano radi na svojoj fizičkoj pripremljenosti te nema sumnje da će maksimalno kvalitetno odraditi oporavak. Stoga duboko vjerujem da će potpuno zdrav i u pravoj formi dočekati Euro te da će u Njemačkoj biti jedan od igračkih i karakternih lidera naše ekipe, kao što je proteklih desetak godina. Ivan može računati na maksimalnu podršku Saveza tijekom svog oporavka, znam da je cijela reprezentacija uz njega i da jedva čekamo da opet bude s nama. Od sveg srca želim mu uspješnu operaciju te jednako uspješan oporavak.

Linker
09. studeni 2023 23:18