Zlatko Dalić

 GORAN MEHKEK/Cropix
JOŠ JEDNA OZLJEDA

Dalić je odahnuo, napadač Vatrenih neće biti upitan za Euro. Izbornika više muči druga stvar

Iako se detaljni nalazi još čekaju, Ante Budimir trebao bi biti na listi putnika za Abu Dhabi
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 28. veljača 2024. 13:19

Hrvatski nogometni savez, znano je, postigao dogovor o sudjelovanju "vatrenih" na prvom izdanju Winsunited Cupa koji će od 22. do 26. ožujka 2024. biti održan u Emiratima. Izbornik Zlatko Dalić davno je kazao kako taj turnir, odnosno ovo proljetno okupljanje, kani iskoristiti kaom svojevrsni "team-building" momčadi.

- Priželjkivali smo turnir na kojem ćemo odigrati dvije dobre utakmice jer su svi sudionici kvalitetne momčadi. Pritom ćemo imati odlične uvjete za trening i rad, a boravak u Emiratima prvenstveno ćemo iskoristiti za ‘team-building‘, kao što je to bio slučaj 2022. na prijateljskom turniru u Dohi. Termin u ožujku nam je idealna prilika da postavimo dobre temelje i kreiramo pravu atmosferu za sve ono što nas čeka na ljeto u Njemačkoj - rekao je početkom godine Dalić.

Stanje "vatrenih", međutim, još u ponedjeljak diktirale su - ozljede. U vikendu iza nas, naime, napadač Hoffenheima Andrej Kramarić ostao je ležati na travnjaku nakon čvrstog starta. Ipak, kako doznajemo iz neslužbenih izvora iz HNS-a, naš napadač dobio je udarac u lice, ali on će se vratiti na travnjak i s njime nema većih problema. Identična je stvar i s Joškom Gvardiolom, koji je sve bliže povratku na teren nakon što je propustio posljednje četiri utakmice Man. Cityja zbog ozljede ligamenta gležnja, dok se zaliječenje ozljede očekuje i kod Martina Erlića, koji je propustio posljednje tri utakmice Sassuola.

image

Ante Budimir

Inigo Alzugaray/cordon Press/imago Sportfotodienst/profimedia

Dobre vijesti, pak, smijenila je jedna još uvijek nedefinirana: Ante Budimir slomio je maksilarni sinus, odnosno šupljinu u kosti lica, tijekom nedjeljne utakmice njegove Osasune i Las Palmas. Budimir, 32-godišnji napadač, pao je i udario licem o tlo u 90. minuti susreta na Kanarskim otocima. Okrvavljenog lica je zamijenjen, a naknadno je izgubio svijest, rekao je Osasunin trener Jagoba Arrasate.

Tijekom ponedjeljka, pak, liječnička služba HNS-a bila je u stalnom kontaktu sa španjolskim klubom i čekali su se rezultati dodatnih pretraga, koje su trebale donijeti odluku treba li sjajni napadač na operaciju ili ne. U svakom slučaju, još tijekom ponedjeljka egzistiralo je uvjerenje kako bi Budimir trebao biti na listi "vatrenih" putnika za Abu Dhabi, uz zaštitnu masku na licu, no dok je opcija preskakanja te avanture bila prisutna, dalja budućnost svakako nije.

- Njegov eventualni nastup na Euru definitivno nije pod znakom pitanja - dobili smo "befel" iz Saveza.

U prijevodu, kako sada stvari stoje, Zlatko Dalić ne bi trebao imati problem s ozljedama. Ali s formom pojedinaca i minutažom - ipak da: Šutalo, Sosa, Ivanušec, Marco Pašalić, Majer, Beljo... Sve su to igrači koji vape za ulaskom u punu formu prije Njemačke. Dobra je stvar što postoji dovoljno vremena da uđu u optimalno stanje, vrijedno "vatrenih" ambicija.

Linker
28. travanj 2024 13:25