Luka Modrić i Ante Rebić su u fenomenalnoj formi
 GETTY IMAGES
GOLGETERI U ČUDESNOJ FORMI

Dalić komentira ‘eksploziju‘ Vatrenih! ‘Igrači su bili premoreni nakon Rusije i odmor ih je preporodio!‘

Naši reprezentativci u sjajnoj formi zabijaju diljem Europe i izbornik oduševljeno komentira njihov vrhunski učinak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. srpanj 2020. 22:31

Nikola Vlašić nastavio je seriju, u četvrtak je njegov CSKA izgubio gradski derbi kod Lokomotiva (1:2), ali je 22-godišnji hrvatski reprezentativac došao do već 12. ligaškog gola ove sezone. Prije nekoliko dana derbi Lombardije pripao je Atalanti, a junak priče bio je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

U pobjedi Gasperinijeve momčadi 6:2 protiv Brescie, Pašalić je postigao tri pogotka. Držimo da ih ne treba opisivati, jer velemajstorski potezi vrte se ovih dana na svim svjetskim portalima. Zapravo je čudesno kako svi oni na koje Zlatko Dalić računa zabijaju pogotke diljem Europe, pune mreže gdje god stignu, od Bundeslige, Serie A, preko Rusije do HNL-a. Hrvatska je postala golgeterski “wonderland”, iz ove naše male države dolaze fantastični strijelci kojima se dive svi na Starom kontinentu.

Ako svi ti majstori ostanu u takvim izdanjima u sljedećem razdoblju, u novoj sezoni pa sve do Eura slijedeće godine, Dalić može mirno spavati i vjerovati da pothvat iz Rusije neće biti zadnji u njegovu mandatu.
Što, recimo, kazati za Antu Rebića koji praktički pogodi u svakoj utakmici Milana, koji je postao najveća zvijezda Rossonera.

image
Andrej Kramarić i njegovi golovi posebna su priča...
AFP

Osim što zabija, Rebić asistira, nosi momčad. Zasjenio je velikog Zlatana Ibrahimovića. Ante igra kao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je bio jedan od glavnih junaka čudesne Hrvatske. Odlučan je, uporan, kao da se igra s obranama u Serie A.

Da nemaju Vlašića...

Ili Andrej Kramarić? Nakon ozljede se vrati na način da utrpa četiri komada Borussiji iz Dortmunda? Time je Kramarić postao prvi nogometaš u povijesti Hoffenheima koji je zabio četiri gola u jednoj utakmici te prvi u povijesti Bundeslige koji je zabio četiri gola Borussiji Dortmund na njezinu domaćem terenu. Nikola Vlašić je prva violina orkestra CSKA, jedan od najboljih igrača ruske lige.

Ove sezone daleko najbolji igrač CSKA po svim parametrima. Brojke su fenomenalne, uvjerljivo je najbolji strijelac, asistent, dribler, prvi po broju ključnih dodavanja. Koju god napadačku statistiku pogledate, Vlašić je “numero uno”. Niksi je vođa ruskog kluba. Da ga nemaju, vjerojatno bi potonuli do dna.

Podatak za divljanje

Josip Brekalo bio je dobar u Wolfsburgu, Perišić u Bayernu, zabijali su i dečki iz HNL-a, Bruno Petković, te Mirko Marić i Antonio Čolak, koji su se pojavili na izbornikovu pretpozivu za onu otkazanu turneju u Kataru. Probudio se i Mislav Oršić... Gdje god se okreneš, Vatreni zabijaju. Brojke smo istakli u okviru, možete vidjeti kako to sjajno izgleda. Hrvatski napadači i ofenzivni veznjaci ove sezone ukupno su postigli 138 pogodaka! To je podatak koji zaista zaslužuje divljenje.

- Naravno, svi ti dečki imaju ogromnu kvalitetu, a igraju stvarno dobro. Neću o svakom pojedinačno, ali držim da je svima dobro došla stanka zbog pandemije koronavirusa!
To je bilo prvo što nam je kazao izbornik Zlatko Dalić. Odmah je i objasnio svoju tezu.

- Vidite, to se zorno primjećuje kod našeg kapetana Luke Modrića koji se odmorio i sad blista u Realu. Čestitam Luki na osvajanju naslova prvaka, još jednom velikom trofeju. Njegova zasluga za Realov naslov je ogromna, to priznaju i svi španjolski mediji - kazao je izbornik.

image
Izbornik može biti zadovoljan
GETTY IMAGES

Zaista je gotovo nevjerojatni kako Luka igra s 34 godine na leđima. Cijeli nogometni Globus mu se divi.
- Luka Modrić je jednostavno takav... Sve mu se vraća u karijeri, to je zaista super. Malotko u njegovim godinama može igrati takav nogomet na vrhunskoj razini. Neke već u tim godinama nogomet satre, uništi, već polako idu svoj kraju, a kod Luke nije tako. Kod njega je motiv očito još ogroman, hvala Bogu, nikad nije imao velikih ozljeda koje znaju nekima ograditi nogomet. Jer nije lako ostati vrhunski kad te muče ozljede. Ali, naravno, ova stanka mu je pomogla, dobro se odmorio. Sad je Modrić kao novi!

Mogao bi biti hrvatski adut i na Svjetskom prvenstvu u Kataru ako nastavi u ovom ritmu?
- Daj Bože! Bilo je igrača koji su s 36 ili 37 godina odlično igrali na velikim natjecanjima.
Dalić je nastavio...

- Vidite, svi naši reprezentativci su bili premoreni, iscrpljeni. Dvije godine ritam je bio strašan. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji nije bilo odmora, nije bilo stanke, stalno su igrali pod pritiskom. Nadalje, igrali su velike utakmice, svaka je praktički bila odlučujuća. Zato tvrdim da je našim igračima odmor dobro došao, zato su nakon stanke s obzirom da posjeduju veliku kvalitetu dobro došao.

Vječiti optimist

Priča nam da su naši dečki nakon veličanstvenog pothvata u Rusiji imali puno problema.
- Recimo, nakon Svjetskog prvenstva svi su uglavnom imali lošu sezonu. Sve je to bilo zbog umora, samo zbog toga. Sad kad su se odmorili, oporavili, opet pokazuju svoju ogromnu vrijednost i kvalitetu.

Naravno, izbornik je oduševljen činjenicom da naši reprezentativci tako golgeterski dominiraju u svojim ligama. Može se samo smješkati i uživati u toj još jednoj sjajnoj vatrenoj priči koja nudi blistave perspektive.
- Kako ne bih bio sretan? Kako se ne bih radovao kad vidim kako naši reprezentativci igraju u svojim klubovima, kako zabijaju, kako dobro igraju, kakve rezultate postižu...

Kad smo Daliću kazali da je to očito veliki zalog za optimizam pred prvo sljedeće okupljanje nacionalne vrste, te za sve ono što slijedi nakon toga, samo se nasmiješio.
- Pa naravno da jest! Ali, ja ionako nikad nisam bio pesimist. Kad imaš ovakve dečke, moraš biti vječiti optimist - zaključio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Linker
24. travanj 2024 10:53