NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
VATRENI VIKEND

Dalić mora biti zabrinut uoči Latvije i Armenije. Među deset najboljih Hrvata samo su dva s njegovog popisa

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u top europskim ligama proteklog vikenda
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 13. studeni 2023. 11:29

Zanimljiv i indikativan je bio vikend iza nas što se tiče nastupa hrvatskih nogometaša. Naime, od deset onih koji su imali najbolje nastupa u najjačim europskim ligama samo su dvojica na popisu Zlatka Dalića za utakmice protiv Latvije i Armenije, a i njih dvojica, Josip Šutalo i Ante Budimir, nalaze se u donjem dijelu ovog poretka.

Najbolji nastup imao je Alen Halilović koji je upisao gol i asistenciju u pobjedu Fortune Sittard protiv Heraclesa (4:1). Halilović je za svoju izvedbu od Sofascore dobio ocjenu 9,0 te uvrštenje u idealnu momčad 12. kola Eredivisie, a u cijeloj sezoni ima vrlo visoki prosjek ocjena - 7,25 te je najbolje ocijenjeni igrač svoje momčadi ove sezone.

image

Alen Halilović je još jednom bio najbolji igrač Fortune

ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia

Ivan Rakitić igra dobro ove sezone bez obzira na to što ima 35 godina. Bivši Vatreni je bio najbolji igrač gradskog derbija između Seville i Betisa (1:1). U 79. minuti je postigao jedini gol za svoju momčad, a dobio je ocjenu 8,1 što je bilo dovoljno da uđe u najbolju momčad 13. kola La Lige. Inače, Rakitić je trenutno s prosjekom 7,55 četvrti najbolje ocijenjeni igrač španjolskog prvenstva.

Izgledalo je kao da bi Ante Rebić mogao napustiti Beşiktaş, ali umjesto toga on je bio najbolji igrač svoje momčadi na utakmici protiv Başakşehira (1:0). Asistirao je za jedini gol na utakmici te dobio ocjenu 7,7. Dva su nogometaša ocijenjeni sa 7,5 - to su Matija Frigan koji je postigao gol za Westerlo na utakmici protiv St.Truidensea (3:3) te Hrvoje Smolčić koji je bio strijelac za Eintracht na gostovanju kod Werdera (2:2).

Dobra vijest za Ajax je da nije izgubio na gostovanju kod Almere Cityja (2:2), a još bolja za Dalića je da je Josip Šutalo odigrao dobru utakmicu za koju je dobio ocjenu 7,4. Borna Barišić je za akciju protiv Latvije i Armenije dobio samo pretpoziv, ali je bio jedan od boljih igrača Rangersa u gostujućoj pobjedi kod Livingstona (2:0) te također ocijenjen sa 7,4.

Fabijan Buntić je sačuvao praznu mrežu svoje Vitele protiv Famalicãoa (0:0) te dobio ocjenu 7,3. Ante Budimir je opet postigao gol za Osasunu. Bio je to jedini gol za njegovu momčad u srazu s Las Palmasom (1:1) i sedmi ove sezone, a za ovu utakmicu je dobio ocjenu 7,2. Istu ocjenu je dobio i Nino Galović, najbolji igrač Arouce u domaćem porazu od Brage (0:1).

Linker
03. svibanj 2024 01:17