Vatreni na zadnjem treningu pred put u Rigu

 Ronald Goršić/Cropix
UOČI ODLASKA U RIGU

Dalić na zadnjem treningu bez veznjaka koji se razbolio, Juranović u utrci s vremenom

Reprezentacija putuje za Latviju u 9.50 sati iz zrakoplovne luke Franjo Tuđman
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. studeni 2023. 19:59

Vatreni su ovoga četvrtka na Maksimiru odradili posljednji trening pred odlazak u Rigu. Na njemu opet nije bilo Luke Sučića, koji još ima problema s određenim simptomima bolesti, ali putuje sutra s reprezentacijom. Nije naravno bilo niti Josipa Juranovića, on neće putovati u Rigu. Međutim, kad je Juranović u pitanju, još nije definitivno prekrižen za utakmicu s Armenijom u Maksimiru. Negdje postoji nada da bi se mogao naći u Dalićevom rosteru, saznali smo iz redova Vatrenih.

Inače, reprezentacija putuje za Latviju u 9.50 sati iz zrakoplovne luke Franjo Tuđman, a poslijepodne će odraditi trening u Rigi u 19 sati po lokalnom vremenu, što je 18 sati po hrvatskom, kada će i početi subotnja utakmica na stadionu Skonto u Rigi. Prije toga bit će press-konferencija izbornika Zlatka Dalića, kojem će tradicionalno društvo praviti jedan igrač.

U glavnom gradu Latvije Vatreni će ostati do nakon utakmice, već u 23 sati po latvijskom vremenu u subotu imaju zakazan let za povratak u domovinu. Nema puno vremena, san neće biti previše dug, u nedjelju je 11 sati u Maksimiru regeneracijski trening, a već u utorak u 20.45 sati možda i ključni dvoboj za plasman na Euro s Armenijom u Zagrebu.

Utakmicu između Latvije i Hrvatske u subotu u Rigi sudit će 37-godišnji Švicarac Urs Schnyder. Ne radi se o sucu s osobitim renomeom, u Ligi prvaka krajnji domet su mu utakmice kvalifikacija, a ove je sezone sudio po jednu utakmicu u skupinama Europske i Konferencijske lige. Nikad u karijeri nije sudio ni hrvatskoj A-reprezentaciji niti hrvatskim seniorskim klubovima u Europi. Sudio je mladima i juniorima Dinama u Ligi prvaka...

Linker
29. travanj 2024 05:17